Saavutettavuustyökalut

Akrobatian ja kamppailulajien liikekieltä yhdistelevä tanssiteos Gravity saa uusintaensi-iltansa

Tiedote   30.08.2023

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn ja Kinetic Orchestran tanssiteos Gravity palaa pienelle näyttämölle 20. syyskuuta. Vuonna 2021 ensimmäistä kertaa Helsingin Kaupunginteatterin lavalla nähdyn yleisö- ja arvostelumenestyksen koreografina on toiminut Jarkko Mandelin.

Gravity jatkaa koreografi Jarkko Mandelinin äärimmäisen fyysisten ja liikkeeseen keskittyvien teosten jatkumoa kahdeksan tanssijan voimin. Tanssiteos yhdistelee nykyaikaisten tanssitekniikoiden, pariakrobatian ja kamppailulajien liikekieltä.

”Tuntuu etuoikeutetulta saada palata Gravityn pariin jälleen. Edellinen esityskausi meni hyvin, ja Tanssin talon avajaisista saatu palaute on myös edelleen lämpimänä mielessä. Teatterin tanssijat ovat tehneet liikelähtöisiä töitä viimeiset vuodet, ja se todella näkyy. Tuntuu myös siltä, että Gravityn esiintyjäkaarti on hyvin yhteen hitsautunut; luottamus tanssijoiden kesken on selkeästi kasvanut esitysten myötä, ja harjoittelu on sujuvaa ja luontevaa. Odotan itsekin innolla, että näen ja koen Gravityn uudelleen pienellä näyttämöllä!” koreografi Jarkko Mandelin sanoo.

Esityksessä tanssivat Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Jyrki Kasper, Kalle Lähde, Suvi Nieminen, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne ja Oskari Turpeinen.

Esityksen skenografian on suunnitellut William Iles ja puvut Elina Kolehmainen. Äänisuunnittelusta vastaa Janne Hast.

Jarkko Mandelin on klassisen baletin koulutuksen saanut nykytanssikoreografi ja kansainvälisesti toimiva kouluttaja. Kymmenessä vuodessa hän on luonut oman tunnistettavan tyylinsä ja hänet tunnetaan erityisesti nykytanssin paritekniikan ja lattiatekniikan kehittäjänä. Mandelin on Kinetic Orchestra tanssiryhmän perustaja ja taiteellinen johtaja.

Gravity-uusintaensi-ilta 14.9.2023 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Liput: peruslippu 31 €, opiskelijalippu 15,50 € (ma-to) ja eläkeläislippu 38 € (ma-to). #gravity @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 11-17.30, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Mikko Paloniemi ja Anni Koskinen. Kuva: Petra Tiihonen 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki