Saavutettavuustyökalut

Arena-näyttämöllä valmistaudutaan vuosisadan stadionkeikkaan

Tiedote   23.01.2017

Ken Ludwigin oopperamaailmaan sijoittuva komediahitti Tenorit liemessä (A Comedy of Tenors, 2015) saa Pohjoismaiden kantaesityksensä Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä 8. helmikuuta. Jaakko Saariluoman ohjaama, huippukoomikoiden tähdittämä uutuus tarjoaa illan täydeltä puhdasta riemua.

Ollaan 1930-luvun Pariisissa ja kolmen tenorin suuri stadionkeikka on juuri alkamassa. Kunnianhimoinen manageri tekee parhaansa pitääkseen langat käsissään ja saadakseen kaikki kolme taiteilijaa ajoissa lavalle. Aivan yksinkertaista tämä ei ole, sillä paikalle hotellisviittiin mahtuu myös erinäinen määrä vaimoja ja tyttöystäviä, väärinkäsityksiä ja mustasukkaisuutta sekä yllättävän tutunoloinen hotellin portieeri. Seurauksena on päätähuimaava sekaannusten sarja, josta ei puutu naurua, musiikkia eikä rakkautta.

Tapahtumien pyörteissä nähdään vakuuttava näyttelijäkaarti: Riitta Havukainen, Jonna Järnefelt, Oona Airola, Taneli Mäkelä, Iikka Forss, Eero Saarinen ja Santeri Kinnunen.

Lavastaja Katariina Kirjavaisen näyttämökuva toimii jatkumona esityspaikan, vuonna 1929 valmistuneen Arena-talon, arkkitehtuurille. Puvut 1930-luvun taiteilijamaailmaan sijoittuvaan näytelmään on suunnitellut Sari Salmela. Naamioinnista ja kampauksista vastaavat Jutta Kainulainen ja Taina Tervo. Valomaailman on suunnitellut Kari Leppälä ja äänet Eradj Nazimov. Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori.

Stand up -koomikkona, näyttelijänä, käsikirjoittajana, ohjaajana ja juontajana tunnettu Jaakko Saariluoma vierailee nyt ensimmäistä kertaa ohjaajana Helsingin Kaupunginteatterissa. HKT:n lavalla hänet on aiemmin nähty näytelmissä Paavo 1,5 (2008) ja Ihmisen osa (2011) sekä studio Pasilan suosituissa stand up -illoissa Club act!one.

 

Tenorit liemessä -ensi-ilta 8.2.2017 ja esitykset 13.5.2017 saakka Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 21,50 – 43 € (sis. pm)