Saavutettavuustyökalut

Arthur Millerin ajaton perhedraama kysyy elämän valintojen hintaa

Tiedote   15.01.2018

Arthur Millerin ajaton ja koskettava perhedraama Hinta (The Price, 1968) saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 1. helmikuuta. Aleksi Milonoffin suomentaman näytelmän ohjaa Paavo Westerberg. Rooleissa nähdään upea nelikko, Eero Aho, Santeri Kinnunen, Esko Salminen ja Aino Seppo.

Veljekset Victor ja Walter kohtaavat vuosien tauon jälkeen edesmenneen isänsä jäämistön äärellä purettavan talon vintillä. Jäämistöä on kutsuttu arvioimaan iäkäs antiikkikauppias Solomon, jonka viimeinen iso keikka tämä on. Tavaroiden hinnasta neuvoteltaessa käydään läpi myös menneisyyden kipeitä valintoja ja koko lapsuuden perheen dynamiikkaa, jonka taustalla on vuoden 1929 pörssiromahduksen aiheuttama kriisi ja häpeä. Onko perheen yhteisestä menneisyydestä jäljellä muutakin kuin pelkkää tavaraa?

”Tapa, jolla Miller Hinta-näytelmässä kohdistaa katseen ihmiseen ja ympäröivään maailmaan, länsimaiseen elämäntapaan, on hirveän tuore, tarkka ja tunnistettava. Minkälaista hintaa maksamme tietyistä valinnoistamme? Se mitä näytelmän veljekset lopulta janoavat on rakkaus”, sanoo ohjaaja Paavo Westerberg.

Huippunäyttelijöiden tähdittämä Hinta on kiinnostanut hyvin yleisöä. Kevään esitysten lipuista on myyty ja varattu jo lähes 75 prosenttia.

Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Antti Mattila. Valosuunnittelusta vastaa Kalle Ropponen ja äänisuunnittelusta Aleksi Saura. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Tuula Kuittinen.

Helsingin Kaupunginteatterissa ohjaajana debytoiva Paavo Westerberg on palkittu elokuvakäsikirjoittaja, teatteri- ja elokuvaohjaaja sekä näytelmäkirjailija. Westerbergin viimeisimpiä töitä ovat hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa näytelmä Seuraavat 500 vuotta (2017) Espoon Kaupunginteatteriin sekä tammikuussa 2018 ensi-iltansa saanut elokuva Viulisti, joka on hänen ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö.

Westerberg kuuluu Suomen Kansallisteatterin kotikirjailijoihin. Omien näytelmiensä lisäksi hän on ohjannut useita klassikkotulkintoja, viimeisimpinä mm. Vanja-eno (Suomen Kansallisteatteri, 2014) sekä Kauppamatkustajan kuolema (Oulun Kaupunginteatteri, 2013). 

 

Hinta ensi-ilta 1.2.2018 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).
Liput: 19,50 € – 39 € (sis. pm)