Saavutettavuustyökalut

Asunnonvaihtoa ja parisuhdekiemuroita Pengerkadulla

Tiedote   26.01.2017

Helsingin Kaupunginteatteri tuo Pengerkadun näyttämölle saksalaisen Moritz Rinken menestysnäytelmän Rakastetaan tietämättä mitään (Wir lieben und wissen nichts, 2012). Kipakasti ja terävän osuvasti tämän päivän ihmissuhteita, ilmiöitä ja ihmisiä kuvaavan näytelmän ohjaa Arn-Henrik Blomqvist. Laura Alajääsken, Jouko Klemettilän, Ursula Salon ja Ville Tiihosen esittämä nokkela komedia saa Suomen kantaesityksensä 16. helmikuuta Pengerkadun näyttämöllä.

Komediauutuus Rakastetaan tietämättä mitään tuo yhteen kaksi toisilleen tuntematonta pariskuntaa. He vaihtavat keskenään asuntoja – ja mehustimia – aavistamatta lainkaan tämän kätevältä tuntuvan käytännönjärjestelyn seurauksia. Kun parit törmäävät toistensa arkeen, parisuhteiden ajautuminen komeisiin kiemuroihin on vain ajan kysymys.

”Monet pariskunnat eivät tunnu selviytyvän lapsistaan eivätkä siedä epätasapainoa, jos toinen puolisoista ei ole yhtä menestyksekäs kuin toinen ja niin edelleen. Ulkopuolisille tämä kaikki varmasti näyttää oudolta: ihmisillä on kaikkea, ja silti heillä on ainoastaan ongelmia”, kirjailija Moritz Rinke kertoo.

Kirjailija Moritz Rinke (s. 1967) tunnetaan niin romaaneistaan kuin menestysnäytelmistään, joista monet on myös filmatisoitu. Journalistinakin työskennellyt Rinke on tänä päivänä yksi Saksan merkittävimmistä näytelmäkirjailijoista. Wir lieben und wissen nichts (2012) on saanut yli 50 näyttämösovitusta. Helsingin Kaupunginteatterissa nähtävä, Liisa Urpelaisen suomentama versio on Suomen kantaesitys.

Rakastetaan tietämättä mitään -näytelmän lavastuksen ja puvut on suunnitellut Alisha Davidow. Valosuunnittelusta vastaa Mika Ijäs ja äänisuunnittelusta Mauri Siirala. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Tuula Kuittinen.

 

 

Rakastetaan tietämättä mitään -ensi-ilta 16.2.2017 ja esitykset 11.5.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin Pengerkadun näyttämöllä (Pengerkatu 11)
Liput: 17 € – 34 € (sis. palvelumaksun)