Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri peruu esityksensä vuoden loppuun asti

Tiedote   30.11.2020

 

Helsingin Kaupunginteatteri peruu esitystoimintansa 31.12.2020 asti. Syynä peruutuksiin ovat 18.12. saakka jatkuvien yleisötilaisuuksien rajoitusten aiheuttamat muutokset sekä epävarmuus epidemiatilanteen kehitykseen liittyen. Teatterin 25.11. käynnistyneet koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut jatkuvat vielä tällä viikolla.

”Tavoitteenamme oli saada neuvottelut päätökseen viime viikon aikana. Päädyimme kuitenkin ottamaan aikalisän sulun pidennyttyä 18.12. saakka. Joudumme siirtämään Tatu ja Patu Helsingissä -ensi-illan tammikuulle ja suunnittelemaan kevään esityskalenterin ja työajat taas uudelleen. Selvitettäviä asioita on paljon ja haluamme tehdä perusteltuja ratkaisuja”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa ovat sujuneet erittäin hyvässä hengessä, ja uskon että löydämme kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun tämän viikon aikana. Normivuoteen verrattuna lipputulomme ovat tippuneet 70 prosenttia, joten kaikki ymmärrämme, että taloutta tasapainottavia toimenpiteitä täytyy tehdä”, Arffman jatkaa.

Pahentuneeseen epidemiatilanteeseen liittyvän epävarmuuden ja teatterin esitys- ja työaikoihin tulleiden muutostarpeiden vuoksi teatteri peruu esitystoimintansa myös loppuvuoden 2020 osalta.

Teatteri on yhteydessä peruttujen esitysten asiakkaisiin ja hyvittää liput asiakkaille.

Helsingin Kaupunginteatterin verkkosivuille päivitetään tietoa koronaviruksen vaikutuksista talon toimintaan.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki, www.hkt.fi