Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri siirtää kevätkauden aloituksen maaliskuulle

Tiedote   17.01.2022

Helsingin Kaupunginteatteri haluaa turvata tulevat ensi-iltansa ja siirtää kevätnäytäntökauden alkua maaliskuulle. Esitystoiminta perutaan helmikuulta, mutta maaliskuussa on luvassa huikea viiden ensi-illan rypäs.

Kaupunginteatterin kevätkauden ensi-iltaputken aloittaa studio Pasilassa nähtävä kolmen tanssiteoksen yhteisilta Kolme teosta kontaktista 2. maaliskuuta. Illan aikana nähdään Helsinki Dance Companyn tanssijoiden esittämänä teokset koreografi Mirva Mäkiseltä sekä Sari Palmgrenilta ja Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa yhteistyössä toteutettava Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän duetto.

Myös alun perin tammi-helmikuulle suunnitellut ensi-illat, suosikkimusikaali Once suomeksi, brittiläinen komediahitti Näytelmä joka menee pieleen, kotimainen näytelmäuutuus Mikko Räsäsen tulevaisuus ja iätön rakkaustarina Hiljaiset sillat saavat ensi-iltansa maaliskuussa. Uudet ensi-iltapäivät varmistuvat myöhemmin tällä viikolla.

Kevään ohjelmistossa jatkavat musikaali Niin kuin taivaassa, Milja Sarkolan ohjaama Bolla sekä studio Pasilan kestosuosikit Kiviä taskussa ja stand up -klubi Club act!one.

”Epidemiatilanne on pitkittyessään heikentänyt Kaupunginteatterin taloutta voimakkaasti. Jotta voimme turvata tulevat ensi-illat ja teatterin toiminnan myös tulevaisuudessa, joudumme perumaan esitystoimintamme 28.2.2022 saakka”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Esitysten peruuntuminen aiheuttaa muutoksia myös loppukevään esityskalenteriin. Aikuisille suunnatun Muumi-näytelmän Kris och katastrof i Mumindalen ensi-ilta siirtyy syksylle 2022. Myös Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmän esitykset siirtyvät syksylle. Gravity-tanssiteoksen kevään esitykset joudutaan perumaan.

Teatteri on peruutuksiin ja muutoksiin liittyen yhteydessä lippuja varanneisiin ja ostaneisiin asiakkaisiin.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki, 
https://hkt.fi/