Saavutettavuustyökalut

Jukka Lindströmin Välikysymys kysyy onko suomalainen politiikka rikki

Tiedote   16.10.2018

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä vierailee 3. marraskuuta alkaen neljän esityksen verran Noin viikon uutiset -tv-ohjelmasta tuttu Jukka Lindström suomalaiseen yhteiskuntaan pureutuvalla stand up -esityksellään Välikysymys.

Suositussa television ajankohtaissatiirissa Noin viikon uutiset (2014-2017) Jukka Lindström kertoi vitsejä politiikasta, voitti kaksi Venla-palkintoa, lopetti ja muutti pois Suomesta. Katsottuaan kotimaansa menoa vuoden ajan ulkomailta Lindström on valmis iskemään hampaansa uusiin aiheisiin. Välikysymys-stand up -showssaan hän kertoo noin tunnin ajan vitsejä suomalaisesta yhteiskunnasta ja elämästään ulkomailla sekä pohtii, ovatko poliitikot sittenkin hauskempia kuin koomikot.

”Kerran kuulin stand up -esitystä ennen jonkun katsojan kysyvän kaveriltaan, että tekeeköhän se ne samat jutut kuin Noin viikon uutisissa. No, en tee. Tämä ei ole NVU:n lavaversio. Stand upissa on vain mikki ja mies, joten kerronnan muotokin on eri. Ja ehkä siksi tämä esitys on henkilökohtaisempi ja kommentoi politiikkaa yleisemmällä tasolla. Ja puhun tässä esityksessä muustakin kuin politiikasta, kuten esimerkiksi belgialaisista ketuista ja pierevistä virtahevoista. Eihän Matti Rönkäkään varmaan puhu vapaa-ajallaan koko ajan vain uutisia”, Jukka Lindström sanoo.

Käsikirjoittaja, toimittaja, stand up -koomikko ja tv-esiintyjä Jukka Lindström on Noin viikon uutisten lisäksi esiintynyt useita kertoja mm. Uutisvuodossa, Pressiklubissa ja YleLeaksissa. Ennen uraansa televisiossa Lindström toimi ensin pitkään uutistoimittajana, jonka jälkeen hän toimitti ja juonsi ajankohtaisohjelma Etusivua YleX-kanavalla. Lavalla Lindströmin komiikka kumpuaa enemmän henkilökohtaisista havainnoista ja tarinoista kuin suoraan päivänpolitiikasta. Silti hänen tyyliään kuvataan usein yhteiskunnalliseksi ja kantaaottavaksi.

Jukka Lindströmin Välikysymys-kiertue alkaa 31. lokakuuta Tampereelta ja päättyy 17.11. Ouluun. Kaikki pääkaupunkiseudun neljä esitystä nähdään marraskuussa Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä. Kiertueen on tuottanut W&T Comedy.

Ikäsuositus 16-vuotiaasta alkaen.

Jukka Lindström – Välikysymys 3. -15.11.2018 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 26 € (sis. pm)