Saavutettavuustyökalut

Kahvilla kirjailijan kanssa yhdistää ainutlaatuisella tavalla yleisön, kirjailijan ja näyttelijät

Tiedote   09.04.2021

 

Kahvilla kirjailijan kanssa -yleisötapahtumat jatkuvat, ja Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijät Heidi Herala, Aino Seppo ja Eija Vilpas saavat vieraakseen kirjailija, piispa Eero Huovisen 20. huhtikuuta. Pandemian vuoksi suosittu yleisötapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisena.  

Kolmen tunnetun näyttelijän, Heidi Heralan, Aino Sepon ja Eija Vilppaan ideoima lämminhenkinen Kahvilla kirjailijan kanssa -ohjelmakokonaisuus tuo keskiöön kirjailijan ja näyttelijän kohtaamisen yhdessä yleisön kanssa.

Keväällä 2021 Kahvilla kirjailijan kanssa debytoi livestriimauksena ja näyttelijäkolmikon vieraaksi saapuu piispa ja dosentti Eero Huovinen. Aiheena on Huovisen omaelämäkerrallinen teos Äitiä ikävä (WSOY).

”Olemme ihan uuden edessä tässä livestriimaukseen siirtymisessä. Elävän yleisön edessä hetki on aina ainutkertainen, striimattu tallennetaan ja ainutkertainen hetki monistuu. Tuleeko siitä jotakin syvempää tai ikään kuin painavampaa? Onneksi meillä on piispa vieraana. Et eihän tässä ole mitään hätää!”, näyttelijäkolmikko toteaa nauraen.

Yleisölle maksuttomia kirjailijatapaamisia on järjestetty säännöllisesti helmikuusta 2018 alkaen Helsingin Kaupunginteatterin parvekelämpiössä. Tapahtuma on saavuttanut suuren suosion sekä kerännyt omistautuneen yleisön.

Ajatus Kahvilla kirjailijan kanssa -tilaisuuksista lähti pitkäaikaisilta näyttelijäkollegoilta ja ystävyksiltä Heidi Heralalta, Aino Sepolta ja Eija Vilppaalta teatterin peruskorjauksen aikana väistötiloissa Sörnäisten Leipätehtaalla, kun vasta valittu teatterinjohtaja Kari Arffman oli heittänyt näyttelijäyhdistykselle haasteen peruskorjatun teatterin upeiden lämpiötilojen elävöittämisestä. Inspiraationa toimivat myös talon entisen dramaturgin Kristiina Lyytisen 1990-luvulla pitämät arvostetut Kirjakamarit.

Lähtökohtana meillä oli berliiniläinen rouheus, itse tehtyjä paksuja voileipiä ja lasi viiniä tai kuppi kahvia. Ravintoa sielulle ja ruumille”, kolmikko summaa.

”Olemme yleisöä vastassa jo ala-aulassa. Yksi meistä on illan päähaastattelija ja kaksi muuta kysyvät kirjailijalta täydentäviä kysymyksiä. Yhdessä vuorotellen luemme pätkiä kirjailijan teoksista, ja toisinaan myös teatterin muita näyttelijöitä yllätysvierailee laulamassa, soittamassa, tanssimassa tai lausumassa.”

”Kutsuttavat kirjailijat ovat keskenään erilaisia. On kirjallisuuden arvostetuimpia palkintoja kahmineita, bestsellereiden kirjoittajia, runoilijoita, tietokirjailijoita, esikoiskirjailijoita, milloin kutsutaan yksittäisen teoksen perusteella, milloin aiheen ja milloin kirjailijan itsensä vuoksi. Olemmehan me itsekin erilaisia, kuka tulee maalta, kuka kaupungista. Yleisökin on keskenään erilaista”, näyttelijäkolmikko sanoo.

Kahvilla kirjailijan kanssa -tapahtumien kirjailijavieraina ovat aiemmin käyneet Annina Holmberg, Juha Itkonen, Sanna Karlström, Sirpa Kähkönen, Tommi Kinnunen, Leena Lehtolainen, Jani Mäkivalli, Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Aulikki Oksanen, Riikka Pulkkinen, Saara Turunen, Kirsi Vainio-Korhonen ja Johanna Venho.

Kahvilla kirjailijan kanssa 20.4.2021 klo 16. Osallistu maksuttomaan tapahtumaan tästä!
Taltiointi on jälkikäteen katsottavissa HKT:n Youtube-kanavalla 4.5.2021 asti.

#kahvillakirjailijankanssa #hktfi #yleisöävarten

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki, hkt.fi