Saavutettavuustyökalut

Kari Hotakaisen rakastettu Juoksuhaudantie klovniversiona Helsingin Kaupunginteatteriin

Tiedote   11.10.2017

Teatteriklovneriaan erikoistuneen Red Nose Companyn supersuosittu Juoksuhaudantie saa uusintaensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä 1. marraskuuta. Esitys nähdään Arenassa viitenä marraskuun iltana.

Red Nose Companyn Juoksuhaudantie on hulvaton komedia, jossa taitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja käyvät läpi Kari Hotakaisen Finlandia-palkitun romaanin kahdessa tunnissa. Otso Kauton ohjaaman huippusuositun esityksen kruunaa klovnikaksikon esittämä livemusiikki Neil Youngista U2:een ja Johnny Cashiin. Esityksen puvut on suunnitellut Tuomas Lampinen ja valosuunnittelusta vastaa Jere Kolehmainen. Esitys on yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen kanssa.

Tarina lähtee liikkeelle, kun Matti Virtanen on menettänyt perheensä. Kotirintamalla – ruoanlaitossa ja lastenhoidossa – kunnostautunut mies tippuu tyhjän päälle. Matti oivaltaa, että hankkimalla talon hän voisi
saada vaimonsa pyörtämään eropäätöksen. Esikaupunkialueen lenkkipolut johdattavat miehen keskelle rintamamiestalojen idylliä.

Yli 14-vuotiaille sopivan Juoksuhaudantien kantaesitys oli Teatteri Avoimissa Ovissa vuonna 2014. Esitys on nähty kiertueella 74 kertaa aina Helsingistä Kajaaniin ja Lappeenrannasta Poriin.

Red Nose Company on helsinkiläinen ammattiteatteriryhmä, josta on nopeasti tullut yksi maamme kysytyimpiä kiertueteattereita. Tällä hetkellä ohjelmistossa ovat esitykset Juoksuhaudantie, Punainen viiva ja Keisarin uudet vaatteet. Ryhmällä on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana jo yli 15 000 katsojaa ympäri maan. Red Nose Company tekee esityksiä kaikenikäisille, ja kiertää maamme merkittävimmillä näyttämöillä. Vuonna 2017 ryhmä valittiin mukaan kulttuurirahastojen Taidetestaajat-hankkeeseen, jonka puitteissa tarjotaan kulttuuria kahdeksasluokkalaisille. Red Nose Company on ensimmäinen teatteriklovneriaan erikoistunut ryhmä Suomessa. Sen perusti vuonna 2005 joukko nuoria ammattinäyttelijöitä.

Juoksuhaudantie, uusintaensi-ilta 1.11.2017 ja esitykset 30.11. saakka Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 17 – 34 € (sis. pm)