Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin kolmivuotinen Jakomäen yleisötyöhanke huipentuu teatteriesitykseen

Tiedote   21.02.2018

Helsingin Kaupunginteatterin kolmivuotinen yleisötyöhanke Pääroolissa Jakomäki huipentuu teatteriesitykseen. Kaupunginteatterin, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Malmitalon yhteistuotantona syntyvä Suuri hiljaisuus – Esitys mahdollisesta tulevaisuudesta esitetään yhteensä viisi kertaa 17.-23. toukokuuta Malmitalolla ja Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa.

Suuri hiljaisuus – Esitys mahdollisesta tulevaisuudesta on seikkailukertomus nuoresta naisesta tulevaisuuden maailmassa, jossa sekä ihmiskunta että ympäristö ovat muuttuneet luonnonkatastrofin jälkeen. Tuntemaamme maailmaa ei enää ole. Nuori Aava elää ilotonta arkeaan muinaisessa tulvalta säästyneessä betonikaupungissa, kun eräänä yönä taivaanrantaan ilmestyy salaperäinen valopiste. Tuo pilkahdus pimeässä johdattaa Aavan seikkailuun, jossa pelon, sorron ja ennakkoluulojen keskellä kyteekin toivon kipinä.

Näyttämöllä nähdään projektin myötä alueelle syntynyt aikuisten teatteriryhmä Hilkat ja Hukat sekä jakomäkeläistä lapsista ja nuorista koostuva Studio Jakis.

”Olemme tarjonneet jakomäkeläisille erilaisia tapoja osallistua ja tutustua teatterityöskentelyyn. Jo alusta alkaen toimintamme on otettu Jakomäessä riemuiten vastaan. Olemme valmistaneet erityyppisiä esityksiä, mutta nyt on aika huipentaa toimintamme kokopitkään teatteriesitykseen ja antaa näille lahjakkaille, suurella sydämellä varustetuille Jakomäen teatteriryhmäläisille mahdollisuus esiintyä isolla teatterinäyttämöllä”, sanoo Pääroolissa Jakomäen koordinaattori, Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyöntekijä Jenny Jumppanen.

Janne Puustisen kirjoittaman näytelmän ohjaa Laura Ikonen, ja musiikin on säveltänyt Timo Oiva. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Jonna Kuittinen. Graafisesta suunnittelusta vastaa Ikko Alaska.

Pääroolissa Jakomäki on yksi Helsingin kaupungin Helsingin malli -hankkeista. Hankkeen tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa sekä kannustaa taidelaitoksia ja taiteen ammattilaisryhmiä toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. 

 

Suuri hiljaisuus – Esitys mahdollisesta tulevaisuudesta -esitykset Malmitalolla 17.5. klo 19, 18.5. klo 19, 19.5. klo 15 ja studio Pasilassa 22.5. klo 19, 23.5. klo 19.
Liput 5 €

 

Lisätiedot esityksestä ja hankkeesta: yleisötyöntekijä Jenny Jumppanen, jenny.jumppanen@hkt.fi, 0406529932
www.facebook.com/paaroolissajakomaki
@paaroolissajakomaki