Saavutettavuustyökalut

Koko perheen fantasiaseikkailu Ystäväni pelikaani Kaupunginteatteriin

Tiedote   28.02.2022

Helsingin Kaupunginteatteri tuo lokakuussa 2022 ensi-iltaan kaikille sydämellisten tarinoiden ystäville sopivan koko perheen fantasiaseikkailun Ystäväni pelikaani. Paula Salmisen uusi dramatisointi Leena Krohnin romaanista Ihmisen vaatteissa kertoo kahden muukalaisen kohtaamisesta suuressa kaupungissa, yllättävästä ystävyydestä, koti-ikävästä, ihmisyydestä sekä ihmisen ja luonnon suhteesta. Viisaan näytelmän elämän ihmeellisyydestä ohjaa palkittu Irene Aho ja päärooleissa nähdään Ylermi Rajamaa ja Elias Salonen.

Kun Emilin (Elias Salonen) vanhemmat eroavat, poika muuttaa äitinsä kanssa kaupunkiin. Siellä Emil kohtaa uuden naapurinsa, mystisen herra Hyyryläisen (Ylermi Rajamaa), joka osoittautuu ihmisten vaatteissa kulkevaksi pelikaaniksi. Poika ja pelikaani ystävystyvät, päätyvät jännittäviin seikkailuihin ja opettavat toisensa näkemään maailman uusin silmin.

Näytelmän muissa rooleissa nähdään Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Inkeri Hyvönen, Juha Jokela, Pertti Koivula, Sanna Majuri, Kari Mattila, Unto Nuora, Aino Seppo, Marjut Toivanen ja Kaisa Torkkel.

"Opetellessaan ihmisen elämää pelikaani innostuu tieteistä ja rakastuu taiteisiin. Näytelmä kertoo myös siitä, että me ihmiset tarvitsemme taidetta, jotta elämän voi kokea mielekkääksi. Poikkeusaikoina, kun ihmiset on eristetty taiteesta ja toisistaan, elämä tuntuu puutteelliselta. Tarvitsemme myös sielun ravintoa", sanoo ohjaaja Irene Aho.

Näytelmän rikas ja mielikuvituksellinen maailma syntyy huippuammattilaisen työryhmän yhteistyössä. Ystäväni pelikaani -näytelmän lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Kirsi Manninen ja naamioinnin Tuula Kuittinen. Valosuunnittelija on William Iles ja videosuunnittelija Toni Haaranen. Teoksen sävellyksestä ja äänisuunnittelusta vastaa Aleksi Saura.

Esitys sopii koko perheelle koululaisesta ylöspäin.

Ystäväni pelikaani on Irene Ahon ensimmäinen ohjaus Helsingin Kaupunginteatterissa. Irene Aho palkittiin vuonna 2020 Eino Kalima -kannustuspalkinnolla teoksesta Koiramäen Suomen historia, joka oli hänen edellinen lastenteatteriohjauksensa (Suomen Kansallisteatteri, 2019).

Ystäväni pelikaani -ensi-ilta 12.10.2022 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).
Liput: lastenlippu 19 €, opiskelijalippu 19,50 € (ma-to), eläkeläislippu 36 € (ma-to), peruslippu 39 €

#ystävänipelikaani #hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkti.fi

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan huolella turvallisuusohjeisiimme Turvallisesti teatteriin -osiossamme.

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki