Saavutettavuustyökalut

Komediakilpailun voittajaksi Salla Viikan näytelmäehdotus Lainaystävä

Tiedote   14.10.2022

Helsingin Kaupunginteatteri järjesti keväällä 2022 kilpailun, jossa etsittiin uusia kotimaisia komediatekstejä. Voittajaksi valikoitui Salla Viikan näytelmäehdotus Lainaystävä.

Helsingin Kaupunginteatteri lähestyi toukokuussa 2022 kirjailijaverkostojaan ja agentuureja komediakilpailulla, jonka tavoitteena oli löytää teatterin ohjelmistoon uusia kotimaisia komedioita ja farsseja. Kilpailuun osallistui yhteensä 69 näytelmäehdotusta, joiden kirjoittajat olivat monipuolinen kattaus suomalaisista ammattikirjoittajista ja teatterinystävistä.

Laajasta joukosta voittajaksi valikoitui Salla Viikan näytelmäehdotus Lainaystävä. Teatteri maksaa voittajalle 3 000 euron suuruisen palkkion, ja tekee tilaussopimuksen Viikan näytelmästä.

”Olimme todella ilahtuneita ehdotusten määrästä ja korkeasta laadusta. On hienoa huomata, että komedian kirjoittaminen kiinnostaa ja miten monipuolisia niiden aiheet olivat!”, HKT:n dramaturgi Sanna Niemeläinen iloitsee.

Salla Viikka (s. 1975) on helsinkiläinen näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hänen näytelmänsä Aukko voitti vuoden 2015 parhaan suomalaisen näytelmän Lea-palkinnon. Viikan näytelmiä on käännetty englanniksi, ruotsiksi, tanskaksi ja saksaksi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki