Saavutettavuustyökalut

Kutsu medialle Helsingin Kaupunginteatterin avajaiskarnevaaleihin 13.8.

Tiedote   02.08.2019

Tervetuloa Helsingin Kaupunginteatterin avajaiskarnevaaleihin tiistaina 13.8. klo 11.00 – 13.30
Eläintarhantie 5

Ilmoittaudu tästä!

 

Ohjelma

11.00 – 12.45 Esittelemme syyskauden 2019 ensi-illat ja teatterin ammattilaisia eri osastoilta. Taiteilijat ovat paikalla kertomassa ja haastateltavissa. Esittelyosuuteen on myös yleisöllä vapaa pääsy.

  • Pieni merenneito -musikaali esittäytyy suurella näyttämöllä kolmeen otteeseen klo 11.15 – 11.25, 11.45 – 11.55 ja 12.20 – 12.40, joista viimeinen on suunnattu erityisesti medialle. Ohjaaja Samuel Harjanne kertoo esityksestä ja esitämme katkelmia 29.8. ensi-iltaan tulevasta Disney-musikaalista. Rooleissa mm. Sonja Pajunoja (Ariel), Martti Manninen (Erik), Tero Koponen (Sebastian), Sanna Saarijärvi (Ursula), Mikko Vihma (Kuningas Triton), Paavo Kääriäinen (Kiero), Antti Timonen (Liero), Tuukka Leppänen (Skuutti), Tuomas Uusitalo (Chef Louis) ja Matti Olavi Ranin (Yrjö). Arielin kalaystävän Pärskyn roolissa vuorottelevat Valo Eklund, Lenni Kallela, Alek Perez-Lahtinen ja Samuel Vihma.
  • Riistapolun avoimet harjoitukset klo 11.00 – 12.30 pienellä näyttämöllä. Ohjaaja Lauri Maijala harjoittelee työryhmänsä kanssa 4.9. ensi-iltaan tulevaa perhetragediaa. Rooleissa Pekka Huotari, Risto Kaskilahti, Paavo Kinnunen, Ella Mettänen ja Ursula Salo. Yleisö saa tulla ja mennä vapaasti.
  • Seniorijoogaa K-55, kohtaus näytelmästä Vihainen leski suuren näyttämön parvekelämpiössä klo 11.15 ja klo 11.45, kohtausten välissä työryhmä on tavattavissa ständillä. Kohtauksessa esiintyvät Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Kirsi Karlenius, Kaisa Torkkel, Marjut Toivanen, Leena Rapola, Sari Haapamäki ja Vesa Wallgren. Paikalla edellisten lisäksi mm. näyttelijät Pia Runnakko ja Kai Lehtinen sekä kirjailija Minna Lindgren. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 10.10.2019.
  • Everstinnan työryhmä on tavattavissa ja kertoo 2.10.2019 kantaesityksensä saavasta näytelmästä omalla pisteellään pienen näyttämön lämpiössä. Paikalla ovat näyttelijä Heidi Herala, ohjaaja ja dramatisoija Susanna Airaksinen, kirjailija Rosa Liksom, skenografi Vilma Mattila ja äänisuunnittelija Johanna Puuperä.
  • Arena-näyttämön ensi-illat, Täydellinen lauantai (5.9.2019) ja Mies, joka rakasti järjestystä (3.10.2019), esittäytyvät suuren näyttämön permantolämpiössä. Paikalla ensin mainitusta ovat mm. näyttelijä Pekka Strang ja ohjaaja Jaakko Saariluoma ja jälkimmäisestä näyttelijä Taneli Mäkelä ja ohjaaja Marcus Groth.
  • Kolmen kimppa -komedian työryhmä harjoittelee kohtausta suuren näyttämön permantolämpiössä. Paikalla näyttelijät Elina Hietala, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen sekä ohjaaja Liisa Mustonen. Ensi-ilta studio Pasilassa 12.9.2019.
  • ShedHelsingin ja HKT:n musiikkiteatteriyhteistyöstä kertovat tuottaja Saija-Reetta Kotirinta ja projektijohtaja Riikka Kannas. Paikalla myös hankkeeseen osallistuvia nuoria.
  • Lilla Teaternin ensi-illat, Äktenskapsgrejen (11.9.2019) ja Sufflören (17.10.2019) esittäytyvät yhteisellä ständillä suuren näyttämön parvekelämpiössä. Paikalla näyttelijät Jonna JärnefeltCarl-Kristian Rundman, Laila Björkstam, Oksana Lommi ja Joachim Wigelius.
  • Stella Polaris improvisoi!Sari Siikander ja Micke Rejström tekevät improiskuja suuren näyttämön parvekelämpiön lavalla. Ensi-ilta Lilla Teaternissa 5.10.2019.
  • Kulissien takaiset teatterin ammattilaiset puvustosta, lavastamosta, naamioinnista, yleisötyöstä sekä valo- ääni- ja näyttämötekniikasta esittelevät monipuolista osaamistaan suuren näyttämön marmoriaulassa.

 

12.45-13.30 Kaikkien syksyn ensi-iltojen yhteinen mediatilaisuus suuren näyttämön parvekelämpiössä, jossa mahdollisuus haastatella ja kuvata taiteilijoita. Tilaisuuden avaa teatterinjohtaja Kari Arffman.

 

Lisätietoja: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788