Saavutettavuustyökalut

Lumikuningatar on kertomus ystävyydestä, rohkeudesta ja itsensä ylittämisestä

Tiedote   09.11.2023

Helsingin Kaupunginteatterin sekä lasten ja nuorten Shed-musiikkiteatteriryhmän tämän vuoden joulunäytelmä Lumikuningatar on uusi kotimainen musikaaliversio H.C. Andersenin klassikkotarinasta. Näytelmä saa ensi-iltansa studio Pasilassa 2. joulukuuta. Lumikuningattarena nähdään Vappu Nalbantoglu ja muissa rooleissa loistavat Shedin lapset ja nuoret.

Janne Puustisen dramatisoima Lumikuningatar on talviseen Helsinkiin sijoittuva seikkailukertomus, joka kertoo ystävyydestä, rohkeudesta ja itsensä ylittämisestä. Shed-teatteriryhmän lapset ja nuoret ovat olleet mukana vaikuttamassa käsikirjoitukseen.

”Joulu lähestyy ja se tarkoittaa, että vuoden työ Shedin parissa huipentuu jälleen joulumusikaaliin. Lumikuningatar on raikas uudelleentulkinta H.C. Andersenin klassikosta, jossa ystävyys ja seikkailu nousevat keskiöön. Lavalla nähdään Shed-nuorten ja HKT:n ammattilaisten yhteistyön luomaa energiaa. Talvinen satu tuo myös takuuvarman joulumielen”, näytelmän ohjaaja Heikki Sankari sanoo.

Rooleissa nähdään yli 80 Shedin lasta ja nuorta. Lumikuningatarta näyttelee Vappu Nalbantoglu.

”Olen ollut aivan ällikällä lyöty lasten ja nuorten motivaatiosta, taidosta ja heittäytymisestä teatterintekemisen taikaan. Minut on myös otettu mahtavasti mukaan. Lapset ovat jopa antaneet minulle tukiopetusta finaalinumeron joulutanssikoreografiasta, sillä ensikertalaiselle siinä on ollut omat kommervenkkinsä. Tavattoman hauskaa päästä tähän riemukkaaseen joukkoon!”, Vappu Nalbantoglu iloitsee.

Näytelmän on käsikirjoittanut Janne Puustinen ja ohjauksesta vastaa Heikki Sankari. Kapellimestarina toimii Tuomas Kesälä, joka on myös säveltänyt teoksen musiikin yhdessä Aleksi Kinnusen kanssa. Puvut on suunnitellut Laura Dammert ja naamioinnin Henri Karjalainen. Skenografiasta vastaa William Iles, valosuunnittelusta Teppo Saarinen ja äänisuunnittelusta Jaakko Mäkinen. Dramaturgi on Henna Piirto. Shed-musiikkiteatterin vastaavana opettajana toimii Hanna Nuorala ja opettajina Pauliina Aladin, Jyri Numminen ja Pauliina Paasila.

Esitys sopii koko perheelle 6-vuotiaasta alkaen.

Shed-musiikkiteatteri antaa erilaisille 10–19-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä joulumusikaalia yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. Shed-musiikkiteatteriryhmässä harjoitellaan teatterin tekemistä, laulamista, tanssimista ja näyttelemistä. Toiminnan mahdollistaa Shed Säätiö, joka tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä.

Lue Shed-musiikkiteatteritoiminnassa mukana olevien nuorten haastattelu teatterin kotisivuilla: Lumikuningatar heijastaa Shedin arvoja

Katso musikaalin teaser-video: Lumikuningatar-teaser

Lumikuningatar-ensi-illat 2.12.2023 klo 12 ja 18 ja esitykset 16.12.2023 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5).

Liput: lastenlippu 19 € ja peruslippu 39 € #lumikuningatar @hktfi @ShedHelsinki

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Vappu Nalbantoglu. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki