Saavutettavuustyökalut

Maagisen kaunis nykysirkusesitys kaikenikäisille ja -kielisille mielikuvittelijoille

Tiedote   25.04.2017

Naïve Man Companyn huikaiseva koko perheen nykysirkusteos Prospero saa Suomen ensi-iltansa 16. toukokuuta Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa. Sirkusta, tanssia, slapstick-komiikkaa ja lyyrisen kauniita hetkiä yhdistävän teoksen ohjaa eurooppalaisen nykysirkuksen kärkinimiin kuuluva sirkusohjaaja Maksim Komaro.

Palkitun norjalaisen dramaturgin ja ohjaajan Sverre Waagen dramatisoima sanaton esitys perustuu William Shakespearen Myrskyyn, ja sen keskiössä on isän ja tyttären, Prosperon ja Mirandan suhde. Kuten Myrskyssä, myös Prosperossa on paljon taikuutta, nykysirkuksen keinoin esitettynä. Esineet todella heräävät eloon, ja lava täyttyy käsinkosketeltavasta magiikasta.

Prosperona nähdään tšekkiläinen näyttelijä Jiri Kohout ja Mirandana suomalainen sirkustaiteilija Milla Lahtinen. Prosperon musiikista vastaa italialais-norjalainen muusikko ja säveltäjä Per Zanussi. Puvut on suunnitellut palkittu tšekkiläinen pukusuunnittelija Kristina Nováková Záveská. Valosuunnittelusta vastaa Juho Rahijärvi ja äänisuunnittelusta Juuso Hannukainen.

Prospero on vuonna 2016 perustetun kansainvälisen sirkusteatteriryhmä Naïve Man Companyn ensimmäinen tuotanto. Teos sai maailman ensi-iltansa 7. huhtikuuta 2007 Prahassa Jatka78 -teatterissa. Maagisen kaunis, sanaton esitys sopii kotikieleen katsomatta kaikille yli 5-vuotiaille.

 

Prospero Suomen ensi-ilta 16.5.2017 ja esitykset 21.5.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput 15 € – 30 € (sis. pm)