Saavutettavuustyökalut

Martti Suosalon Parasta elämässä koskettaa ja viihdyttää

Tiedote   15.01.2019

Martti Suosalon mestarillinen monologi Parasta elämässä vierailee Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 1. helmikuuta alkaen. Toiveikas ja surullisen hauska näytelmä kertoo pojasta, joka koettaa piristää masentunutta äitiään ja listaa asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Asioita, joita kaikkien on hyvä palauttaa välillä mieleen.

Brittikirjailija Duncan Macmillanin yhdessä irlantilainen stand up -koomikko Jonny Donahoen kanssa kirjoittaman näytelmän erikoisuutena esitystapa, jossa näytelmä toteutetaan yhdessä yleisön kanssa. Niinpä jo esitystiedoissa kerrotaan, että näytelmän esittävät Martti Suosalo ja yleisö.

”Kyllä, katsojat pääsevät osallistumaan näytelmän tekemiseen, mutta sitä ei pidä yhtään pelätä. Kaikki tapahtuu hyvin turvallisesti ja lämpimästi eikä yksikään ihminen ole kieltäytynyt lähtemästä mukaan”, Martti Suosalo rauhoittelee.

”Myöskään aihetta ei kannata säikähtää. Poika haluaa piristää vakavasti masentunutta äitiään, mutta tekee sen loppujen lopuksi itseään varten, että pystyy elämään tilanteessa. Mukana on lämpimällä tavalla huumoria, ja täytyy myöntää, että Parasta elämässä on jopa viihdyttävä esitys, rankasta aiheestaan huolimatta!”, Suosalo summaa.

Näytelmän on ohjannut ja suomentanut Pentti Kotkaniemi. Valosuunnittelija on Petri Suominen ja äänisuunnittelija Tuomas Rissanen.

Parasta elämässä sai ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa tammikuussa 2018.

Parasta elämässä, Helsingin ensi-ilta 1.2.2019 ja esitykset 16.5.2019 saakka Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
36 € (sis. pm)