Saavutettavuustyökalut

Mollin iltahepuli on esitys lapsiperheille tutusta aiheesta

Tiedote   20.02.2024

Mollin iltahepuli on hauska ja katsojaa osallistava esitys lapsiperheille erittäin tutusta aiheesta – nukkumisesta. Esitys valmistuu osana vuonna 2021 syntyneille helsinkiläislapsille ja heidän lähiaikuisilleen tarjottavaa Kulttuurin kummilapset -hanketta ja se saa ensi-iltansa 6. maaliskuuta pienen näyttämön lämpiössä. Huhtikuun alusta alkaen esityksestä pääsevät nauttimaan myös kaikki muut yli 2-vuotiaat lapset aikuisineen.

Katri Kirkkopellon suosittuun samannimiseen lastenkirjaan pohjautuva Mollin iltahepuli on hauska ja katsojaa osallistava esitys lapsiperheille erittäin tutusta aiheesta – nukkumisesta. Mitä tapahtuu, kun Mollille ja hänen parhaalle ystävälleen Sisulle iskee iltaväsymyksen sijasta iltahepuli? Esityksessä tarvitaan katsojien apua, jotta päähenkilöt Molli ja Sisu saadaan unten maille.

Mollin iltahepuli on jo neljäs tapahtuma, jonka valmistamme Kulttuurin kummilapset -hankkeen siivittämänä. On hienoa, että HKT:lla toteutetaan esityksiä myös kaikista pienimmille katsojille ja työryhmämme suhtautuu kohderyhmään suurella innolla ja odotuksella. Alkuperäinen Katri Kirkkopellon kirja oikein kutsuu päästä teatterin lavalle ja teos sisältää elementtejä, jotka voivat olla varsin tunnistettavia pikkulapsiperheille. Näyttämöllä tullaankin näkemään kaikki iltahepulin eri vaiheet kutittelusta tyynytaisteluun ja hillittömästä hoilailusta viimeiseen tanssihetkeen”, ohjaaja Jenny Jumppanen sanoo.

Rooleissa nähdään Kaisa Torkkel, Akseli Ferrand ja Leena Rapola. Esityksen dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Jenny Jumppanen. Valosuunnittelusta vastaa Milla Veirto, puvustuksesta ja lavastuksesta Aija Nurminen ja naamioinnista Tuula Kuittinen. Äänisuunnittelu ja sävellykset ovat Eero Niemen käsialaa.

Esityksen suositusikä on 2-vuotiaasta ylöspäin ja sen kesto on noin 30 minuuttia.

Kulttuurin kummilapset
Helsingin Kaupunginteatteri on yksi Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijoista ja yksi helsinkiläisten vuonna 2021 syntyneiden lasten teatterikummeista. Kummiteatterit tarjoavat vuosittain kaksi tapahtumaa, joihin kummilapset voivat osallistua perheensä kera. Tapahtumat suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Toiminnan tarkoitus on lisätä helsinkiläisten perheiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä taiteen ja kulttuurin keinoin. Toiminta kannustaa matalalla kynnyksellä näkemään, kuulemaan ja kokemaan kotikaupunkia sekä tutustumaan sen kulttuuripaikkoihin.

Kulttuurin kummilapset -hanketta hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Toiminnan mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus.

Mollin iltahepuliensi-ilta Kulttuurin kummilapsille 6.3.2024 ja esitykset muille 3.4. alkaen Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5).

Liput: 12 €
#molliniltahepuli @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuva: Katri Kirkkopelto

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäkoordinaattori Peppi Lehmussaari, peppi.lehmussaari@hkt.fi, 050 336 4747
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki

Logot HKT, Helsingin kaupunki ja Kulttuurin kummilapset