Saavutettavuustyökalut

Nuorten ja konkareiden huikeaa näyttelijäntyön tykitystä studio Pasilan Syntipukissa

Tiedote   27.08.2018

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilan syksyn avaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa yhteistyössä toteutettava Agapetuksen Syntipukki (1930) 18. syyskuuta. Pentti Kotkaniemen ohjaamassa näytelmässä pääsee nauttimaan poikkeuksellisen notkeasta näyttelijäntyöstä, sillä kaikki roolit ikään ja sukupuoleen katsomatta arvotaan vasta yleisön edessä – ja vieläpä kolmeen kertaan esityksen aikana.

Huikeaa näyttelijäntyön tykitystä Syntipukissa tarjoavat nuoret teatterikoululaiset Alex Anton, Joel Hirvonen, Emil Kihlström, Katriina Sinisalo, Asta Sveholm ja Nenna Tyni yhdessä Kaupunginteatterin kokeneiden konkareiden Santeri Kinnusen ja Jouko Klemettilän kanssa.

”Tässä näyttelijä pääsee leikkimään, koska mitään lopullisen valmista ei ole, kahta samanlaista esitystä ei tässä projektissa tule. Jokainen esitys tulee olemaan selviytymistaistelua. Mitä rohkeammin hyppäät mukaan, sen parempi”, sanoo ohjaaja Pentti Kotkaniemi, jonka niin ikään virtuoosimaiseen näyttelijäntyöhön perustuva Kiviä taskussa jatkaa samaisen Pasilan näyttämön ohjelmistossa jo 16. loppuunmyytyä esitysvuottaan.

Elokuvaksikin filmattu, tavarataloympäristöön sijoittuva Syntipukki soveltuu projektiin täydellisesti.

”Se on perinteinen kotimainen komediaa, jossa on myös romanttinen teema, ei liikaa roolihenkilöitä ja tasasuuret roolit. Arpa saattaa osua yhtä hyvin tavaratalon arvokkaaseen 62-vuotiaaseen johtajaan kuin 17-vuotiaaseen myyjättäreen, ja heidän välilleen on rakennettava aito ja pakahduttava rakkauskohtaus, osuivat roolit sitten minkä näköisille, -kokoisille tai -ikäisille näyttelijöille tahansa, naisille tai miehille. Siinä voi katsojakin vähän hengästyä ja toivottavasti myös riemastua!”, sanoo Pentti Kotkaniemi.

Syntipukin lavastuksen ja puvut on suunnitellut Vilma Mattila. Valosuunnittelusta vastaa Markus Schaffter ja äänisuunnittelusta Ari-Pekka Saarikko.

Syntipukin ensi-ilta 18.9.2018 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 14 € – 28 € (sis. pm)