Saavutettavuustyökalut

Nuorten omat tarinat näyttämölle heidän itsensä esittäminä

Tiedote   08.11.2022

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö valmistaa Pääroolissa Malmin nuorten teatteriryhmän kanssa nuorten omiin tarinoihin pohjaavan teatteriesityksen WHO DIS?. Joukkoon kuulumisesta, kokemusten kaipuusta ja uusista aluista kertova esitys saa ensi-iltansa Malmitalolla 29. marraskuuta nuorten itsensä esittämänä.

Olemme häkeltyneitä siitä rehellisyydestä ja avoimuudesta, jota nuoret ovat prosessin aikana osoittaneet”, esityksen käsikirjoittaja Janne Puustinen toteaa.

”Esitystekstiä työstäessämme olemme halunneet olla mahdollisimman uskollisia nuorten omalle äänelle, ja se on tämän materiaalin äärellä ollut helppoa.”   

WHO DIS? -esityksessä nähdään ja kuullaan palasia nuorten elämästä heidän itsensä kertomana. Esitys tahtoo luoda samaistumispintaa etenkin nuorille katsojille ja tehdä näkyväksi todellisia tarinoita – niitäkin, jotka liian usein jäävät piiloon. Esityksessä katsojat pääsevät nuorten keskelle kohtaamaan heidän maailmansa sellaisena kuin he ovat halunneet sen paljastaa.

Näyttämöllä nähdään Pääroolissa Malmin nuorten ryhmä, jossa on mukana noin parikymmentä 13–19-vuotiasta nuorta eri puolilta pääkaupunkiseutua. 

Kaikki esityksen materiaali on syntynyt teatteri- ja musiikkityöpajoissa syksyn 2022 aikana nuorten ideoista, näkemyksistä ja kokemuksista.  Nuoret vastaavat esityksen tekstimateriaalin lisäksi myös musiikista. Ryhmän ohjaajina ovat toimineet Pääroolissa Malmin taiteilijat Laura Ikonen, Janne Puustinen ja Aleksi Kinnunen.

Nuorten produktio on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyön Pääroolissa Malmi -hanketta, jossa toteutetaan alue- ja yhteisölähtöistä teatteri- ja taidetoimintaa. Esitys toteutetaan yhteistyössä Malmitalon kanssa. Pääroolissa Malmi on yksi Helsingin kaupungin Helsingin malli -hankkeista.

WHO DIS? -esitykset 29.11., 2.12., 7.12., 13.12. klo 18,Malmitalo, pieni sali(Ala-Malmin tori 1)
 Esityksessä on rajallisesti katsomopaikkoja. Varaa paikkasi etukäteen: paaroolissamalmi@hkt.fi tai tekstiviestillä p. 040 652 9932. Esitys on maksuton. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.  
  
Näyttämöllä/tekstimateriaali: Bobi Bozhidov, Juuso Heikkilä, Sara Hietarinta, Aada Kiianlinna, Kerttu Kimmonen, Alexander Koskimo, Peppi Kuisma, Roope Lappalainen, Justus Merikallio, Ricardo Miranda,  Minsku Paalasmaa, Jemina Salonen, Frode Stenar, Helka Tanskanen, Emilia Tatti, Oskari Vuorisalo, Noomi
Öhman, Narmin Al-Jburi, Riksu Hedberg, Allu Ikäheimo, Lilian Ritve  
  
Musiikki, sävellykset, äänisuunnittelu: Alex Kallio, Bobi Bozhidov, Arian Khanjar, Verna Ojanperä, Vladi Shitkov, Juuso Heikkilä, Riksu Hedberg  
  
Ohjaus: Laura Ikonen  
Käsikirjoitus: Janne Puustinen  
Dramaturginen ideointi: Janne Puustinen, Laura Ikonen, Aleksi Kinnunen, Jenny Jumppanen  

Äänisuunnittelu, musiikin ohjaus ja musiikkituotanto: Aleksi Kinnunen  
Skenografia: Immanuel Pax  
Puvustus: Työryhmä  
Valokuvat: Satbir Singh  
Juliste: Narmin Al-Jburi 
Tuotanto: Jenny Jumppanen (HKT), Mirka Nokka (Malmitalo)  
  

 @paaroolissamalmi www.facebook.com/paaroolissamalmi www.hkt.fi/projektit/paaroolissamalmi  

Lisätiedot: Yleisötyöntekijä jenny.jumppanen@hkt.fi, 040 652 9932