Saavutettavuustyökalut

Palkkamurhaajan painajainen on komediaa ilman vaimenninta

Tiedote   18.08.2017

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön kauden avaa Mika Eirtovaaran ohjaama Palkkamurhaajan painajainen 6. syyskuuta. Ranskalaisen Francis Veberin huippuunsa viritetty farssikomedia kertoo kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin, toinen tappaakseen itsensä ja toinen murhatakseen oikeudenkäyntiin saapuvan tärkeän todistajan. Palkkamurhaajan roolissa loistaa Santeri Kinnunen ja hänen painajaisenaan Iikka Forss.

Santeri Kinnusen esittämän murha-alan ammattilaisen, Ralphin, työnteko häiriintyy täysin naapurihuoneen painajaismaisen puheliaan, vaimonsa hylkäämän ja itsetuhoisesti käyttäytyvän valokuvaaja Frankin (Iikka Forss) vuoksi. Ralphin työ ei varsinaisesti helpotu, kun soppaan sekaantuvat myös Frankin ex-vaimo (Sanna Saarijärvi) ja hänen uusi rakastajansa, passiivisaggressiivinen terapeutti (Jouko Klemettilä) sekä hämmentynyt hotellipalvelija (Antti Peltola) ja tietysti tapahtumiin puuttuva poliisi (Sauli Suonpää), jolle hotellihuoneen vaatekaappi tulee erityisen tutuksi. Arena-näyttämön uutuudessa tehdään komediaa ilman vaimenninta, ja osumatarkkuus on taattu, kun Kaupunginteatterin farssimestarit pääsevät jälleen täyteen vauhtiinsa.

Tunnelmallisen Arena-näyttämön on englantilaiseksi hotelliksi muuntanut lavastaja Peter Ahlqvist, ja esityksen pukusuunnittelusta vastaa Elina Kolehmainen. Valosuunnittelija on Kari Leppälä ja äänisuunnittelija Mauri Siirala. Naamioinnin ja kampaukset on suunnittelut Jaana Nykänen.

Ensimmäistä kertaa ohjaajana Helsingin Kaupunginteatterissa vieraileva Mika Eirtovaara on tunnettu stand up -koomikko, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

 

Palkkamurhaajan painajainen -ensi-ilta 6.9.2017 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 21,50 – 43 € (sis. pm)