Saavutettavuustyökalut

Pikkuväen suursuosikki Kani Untuvakerä Kaupunginteatteriin

Tiedote   30.08.2017

Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä vierailee 13. syyskuuta alkaen Teatteri Hevosenkengän ihastuttava nukketeatteriesitys Kani Untuvakerä. Kirsi Sirenin ohjaaman ja yhdessä Anita Sohlbergin kanssa dramatisoiman näytelmän esittää Outi Haaranen-Halme.

Perheen pienimmille sopiva herttainen tarina kertoo toisten auttamisen tärkeydestä. Sadussa on lystikkäitä eläinhahmoja kuten siili, myyrä, lintuäiti ja herra Kettu Repolainen.

Pikkuväen suursuosikkia on esitetty vuodesta 1993 alkaen jo yli 850 kertaa Teatteri Hevosenkengässä ja vierailuesityksenä ulkomaita myöten, mm. Japanissa, Ruotsissa.

”Kani Untuvakerä on kuin elävä satukirja, joka avataan ja jonka maailmassa koetaan lämpöä ja kauneutta ja pientä jännitystäkin ja jonka sulkemisen jälkeen on opittu jotakin elämästä. Näytelmän herttaiset hahmot ja rauhallinen esitystapa sekä huumori ovat valloittaneet sekä lapset että aikuiset satoja kertoja. Isovanhemmat tahtovat tarjota sen ties kuinka monennelle lapsenlapselle, ja päiväkotien opettajat tuovat kerta toisensa jälkeen uuden ikäluokan ’Kanin’ pariin. ’Kani’ tehtiin suuresta rakkaudesta. Ja sitä rakkautta se on saanut myös itse kokea yleisöltään”, sanoo ohjaaja Kirsi Siren.

Kani Untuvakerän lavastuksen ja nuket on suunnitellut Ulla Vaajakallio, ja musiikki on Sven Nygårdin. Valosuunnitelusta ja teknisestä toteutuksesta vastaa Dan Knaster.
 

Ikäsuositus 2-7-vuotiaille.
Esityksen kesto noin 35 min.

 

Kani Untuvakerä -ensiesitys 13.9.2017 klo 10 ja esitykset 28.10.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5).

Liput: 10 €