Saavutettavuustyökalut

Priscillan tekijätiimi vilisee suomalaisen musiikkiteatterin huippunimiä

Tiedote   14.02.2022

Helsingin Kaupunginteatterissa elokuussa 2022 Suomen ensi-iltansa saavan Priscilla, aavikon kuningatar -musikaalin tekijätiimi koostuu suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimistä, joista monet ovat ohjaaja Samuel Harjanteen tapaan tuttuja menestysmusikaalista Kinky Boots. Diskohiteistä koostuvasta musiikistaan ja näyttävistä puvuistaan tunnetun musikaalin päärooleissa nähdään Lauri Mikkola, Clarissa Jäärni ja Niklas Rautén.

Priscillan kolmikymmenhenkistä näyttelijäensemblea ohjaa suomalaisten suurmusikaalien ykköstekijä Samuel Harjanne, kapellimestarina on Eeva Kontu ja koreografina Gunilla Olsson-Karlsson. Lavastuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist, puvut Tinja Salmi ja naamioinnin Aino Hyttinen. Valosuunnittelusta, videosuunnittelusta ja projisoinneista vastaavat William Iles ja Toni Haaranen ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Musikaalin ovat suomentaneet Kari Arffman ja Sanna Niemeläinen.

Kinky Boots ylitti kaikki odotukset ja herätti uuden ajan suomalaisessa musikaalikulttuurissa. Nyt jatkamme Kinky Bootsin säkenöivissä jalanjäljissä ja hyppäämme Priscilla-bilebussiin. Olen tosi innoissani ja iloinen monimuotoisesta roolituksestamme. Tällä porukalla esityksestä tulee puhdistava ja räjäyttävän hyväntuulinen elämys”, lupaa ohjaaja Samuel Harjanne.

Tick houkuttelee ystävänsä Adamin ja Bernadetten mukaansa esiintymismatkalle Australian takamaille. Tick (Lauri Mikkola) on lämminsydäminen sydneyläinen drag queen, jolla on salaisuus: hänellä on vaimo Alice Springissä. Adam (Niklas Rautén) on nuori, sanavalmis ja taitava drag queen, joka ei kaihda hauskanpitoa, vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Bernadette (Clarissa Jäärni) on tyylikäs, loistavan uran tehnyt entinen drag queen, joka on jättänyt estradit taakseen, ja keskittynyt elämään aviopuolisonsa kanssa. Alkaa glitteriä pöllyävä bussimatka Australian aavikon halki sellaisten diskohittien jytkeessä kuin It’s Raining Men, Go West, I Love the Nightlife, True Colors, I Will Survive, Girls Just Want To Have Fun ja Hot Stuff.

Mekaanikko Bobin roolissa nähdään Risto Kaskilahti, Tickin Marion-vaimona Tiina Peltonen ja kolmena diivana Jennie Storbacka, Johanna Försti ja Maria Lund. Muissa rooleissa esiintyvät Suvi Aalto, Daniela Fogelholm, Helena Haaranen, Jack Johansson, Roderick Kabanga, Jisook Kim, Heidi Kiviharju, Paavo Kääriäinen, Matti Leino, Lasse Lipponen, Kai Lähdesmäki, Martti Manninen, Eveliina Määttä, Alen Nsambu, Mikko Nuopponen, Raili Raitala, Kauri Sorvari, Teemu Sytelä, Christa Talikka, Antti Timonen, Leenamari Unho ja Mikko Vihma.

Samuel Harjanteen ohjaama Kinky Boots -musikaali nousi ilmiöksi, keräsi yli 100 000 katsojaa Helsingin Kaupunginteatterissa kaudella 2018–2019 ja on sen jälkeen jatkanut menestystään Tampereen Työväen Teatterissa syksystä 2020 alkaen.

Stephan Elliottin ja Allan Scottin käsikirjoittama Priscilla, aavikon kuningatar (Priscilla, Queen of the Desert, 2006) perustuu samannimiseen Stephan Elliotin Oscar-palkittuun ja kulttimaineeseen nousseeseen elokuvaan (1994). Lukuisia palkintoja ja palkintoehdokkuuksia kerännyt musikaali sai kantaesityksensä Australiassa Sydneyn Lyric Theatressa lokakuussa 2006. West Endissä sitä esitettiin 2009–2011 ja Broadwaylla 2011–2012.

Priscilla, aavikon kuningatar -ensi-ilta 25.8.2022 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput: opiskelijalippu 44,50 € (ma-to), eläkeläislippu 86 € (ma-to), peruslippu 89 €
@hktfi #helsinginkaupunginteatteri #priscilla #priscillahkt

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm), www.hkt.fi

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan Turvallisesti teatteriin -ohjeisiimme.

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki