Saavutettavuustyökalut

Ramppipantterit heräävät henkiin vanhainkodiksi muutetussa teatterissa

Tiedote   15.02.2024

Näyttelijöiden vanhainkodiksi muutetulla Arena-näyttämöllä raikaavat viime vuosikymmenten parhaat hitit, kun Forever Young -musiikkikomedia saa ensi-iltansa 7. maaliskuuta. Sveitsiläisen Erik Gedeonin kirjoittaman näytelmän ohjaa Heikki Sankari ja rooleissa nähdään HKT:n musikaaleista tuttuja näyttelijöitä.

Eletään tulevaisuutta, muutama vuosikymmen nykypäivästä eteenpäin. Arena-näyttämö on muutettu vanhainkodiksi, jossa Kaupunginteatterin näyttelijät viettävät päiviään tiukan hoitajan tarkkailussa. Kun hoitajan silmä välttää, heräävät harmaat ramppipantterit henkiin muistelemaan menneitä. Heillä riittää muisteltavaa, sillä kukin on jo 90-vuotispäivänsä viettänyt. Millaista elämä on nyt, kun päivät täyttyvät olemisesta? Muutummeko me vanhoiksi, kun täytämme riittävän paljon vuosia? Vai pysymmekö sittenkin ja loppujen lopuksi aina samanlaisina – ikuisesti nuorina?

Forever Youngissa käsitellään koskettavasti komedian keinoin sitä, että me kaikki tulemme vääjäämättömästi vanhoiksi. Näytelmässä pohditaan, voiko vanhanakin olla nuori, vaikkei kukaan voikaan pysyä ikuisesti nuorena – paitsi mieleltään. Luvassa on musiikintäyteinen, riehakas, viihdyttävä ja ajatuksia herättävä esitys, jossa elämää ja ajan kulumista käsitellään lämmöllä ja huumorilla”, ohjaaja Heikki Sankari kertoo.

Forever Young on kuin vanhainkodin Vain elämää, jossa jokainen näyttelijä on vuorollaan päivän artisti. Musiikkikomedia rakentuu 80- ja 90-luvun hittikappaleiden ympärille.

Musiikkikomediassa esiintyvät Vuokko Hovatta, Juha Jokela, Pertti Koivula, Vappu Nalbantoglu, Leenamari Unho ja Mikko Vihma sekä pianisti Tuomas Kesälä.

Näytelmän ohjaa Heikki Sankari, kapellimestarina toimii Tuomas Kesälä ja koreografiasta vastaa Johanna Keinänen. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Sari Suominen ja naamioinnin Milja Mensonen. Valosuunnittelusta vastaa Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelu on Jaakko Virmavirran käsialaa. Näytelmän on suomentanut Sanna Niemeläinen, joka on toiminut myös teoksen dramaturgina.

Lue ohjaajan haastattelu teatterin kotisivuilla: Miten vanhaksi voi pysyä nuorena?

Forever Young ensi-ilta 7.3.2024 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2).

Liput: peruslippu 46 €, opiskelijalippu 23 € (ma-to) ja eläkeläislippu 43 € (ma-to)
#foreveryoung @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Vuokko Hovatta, Mikko Vihma, Juha Jokela, Leenamari Unho, Vappu Nalbantoglu ja Pertti Koivula. Kuvaaja: Otto-Ville Väätäinen.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki