Saavutettavuustyökalut

Santeri Kinnunen ja Risto Kaskilahti Baskervillen koiran päätähtinä

Tiedote   16.03.2021

 

Helsingin Kaupunginteatteri tuo syksyllä 2021 ensi-iltaan Baskervillen koiran, ja Arena-näyttämöllä päästään seuraamaan maailman kuuluisimman salapoliisin Sherlock Holmesin työskentelyä, nauttimaan virtuoosimaisesta näyttelijäntyöstä ja jännittämään, miten huippukoomikot selviävät salamannopeiden roolivaihtojen liki mahdottomasta haasteesta.

Ken Ludwigin sovittama dekkarikomedia Baskervillen koira (Baskerville: A Sherlock Holmes Mystery, 2015) perustuu Arthur Conan Doylen tunnettuun Sherlock Holmes -klassikkoon (The Hound of the Baskervilles 1901, suom. Baskervillen koira) ja yhdistää väkevän, monelle mieleen jääneen salapoliisitarinan vauhdikkaaseen teatterileikkiin.

Päärooleissa Sherlock Holmesina ja tohtori Watsonina nähdään virtuoosimaiset näyttelijäkonkarit Santeri Kinnunen ja Risto Kaskilahti, ja näytelmän muut 34 roolia hoidetaan huippunopeilla roolivaihdoilla vain kolmen näyttelijän voimin. Haasteeseen tarttuvat huikeat koomikot Emilia Sinisalo, Sauli Suonpää ja Mikko Virtanen.

Reita Lounatvuoren suomentaman näytelmän ohjaa Sakari Hokkanen, jolle Baskervillen koira on tuttu jo kouluajoilta.

”Muistan vieläkin miten jännittävä ja vähän pelottavakin tarina se oli. Sisäinen pikkupoikani iloitsee, kun pääsen nyt tuomaan näyttämölle oman tulkintani Sherlock Holmesin maailmasta.”

Baskervillen koirassa mestarietsivä Holmes (Santeri Kinnunen) kohtaa uransa merkillisimmän tapauksen. Devonin utuisilla nummilla Baskervillen suvun miehiä vainoaa kirous. Legenda kertoo Sir Hugo Baskervillen saaneen surmansa painajaismaisen hirviökoiran hampaissa. Sata vuotta myöhemmin Baskervillen perillinen löytyy mystisesti kuolleena, vierellään valtavan koiran jälkiä. Sherlock Holmes ja hänen uskollinen apurinsa tohtori Watson (Risto Kaskilahti) alkavat tutkia mysteeriä. He kohtaavat vaarallisen vastustajan ja pian on jälleen yhden Baskervillen henki uhattuna.

Lavastuksen 1800-luvun Englantiin sijoittuvaan dekkarikomediaan on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja puvut Elina Vättö. Valosuunnittelusta vastaa Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelusta Jaakko Virmavirta. Naamioinnin on suunnitellut Aino Hyttinen.

Kirjailija Arthur Conan Doyle (1859-1930) tunnetaan Sherlock Holmesin ja nykyaikaisen salapoliisiromaanin luojana. Hän oli monipuolinen ja ahkera kirjoittaja, jonka kynästä lähti dekkarien lisäksi historiallisia romaaneja, näytelmiä, runoja ja tietokirjallisuutta. Baskervillen koira on tunnetuimpia Sherlock Holmes -romaaneja ja yksi rikoskirjallisuuden kuolemattomista klassikoista, ja siitä on tehty peräti parikymmentä filmatisointia.

Näytelmän dramatisoinut Ken Ludwig on yhdysvaltalainen kirjailija ja teatteriohjaaja, jonka teoksista HKT:ssa on aiemmin esitetty Diivat (2005) ja Tenorit liemessä (2017).

 

Baskervillen koira -ensi-ilta syksyllä 2021 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2), tarkka ensi-iltapäivä ilmoitetaan myöhemmin. Nyt myynnissä ovat loka-joulukuun esitykset.
Liput: Opiskelijalippu 23 € (ma-to), Eläkeläislippu 43 € (ma-to), Peruslippu 46 €
#baskervillenkoira @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-16. Lippupiste ma-pe klo 9 – 17, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)
www.hkt.fi

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan huolella turvallisuusohjeisiimme Turvallisesti teatteriin -osiossamme.

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki