Saavutettavuustyökalut

Suomen ensi-iltansa saava Rakas Evan Hansen -musikaali on täynnä toivoa

Tiedote   07.09.2023

Maailmalla suursuosion saavuttanut ja yleisön hurmannut musikaali Rakas Evan Hansen (Dear Evan Hansen, 2015) saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 28. syyskuuta. Musikaali kuvaa koskettavasti nuorten elämää, jokaisen nuoren tarvetta tulla nähdyksi sekä sitä, miten tärkeää on, ettei kukaan jää yksin. Pääroolissa Evanina vuorottelevan nuoret musikaalilupaukset Petja Pulkkinen ja Julius Suominen ja Evanin äitinä nähdään Nina Tapio. Musikaalin ohjaa teatterinjohtaja Kari Arffman.

Connor Murphyn vanhemmat löytävät kuolleen poikansa taskusta kirjeen. Se on erään lukiolaispojan, Evan Hansenin, itse itselleen kirjoittama tsemppikirje. Se on kirje, jota ei ollut tarkoitus kenenkään muun nähdä ja se johtaa valheeseen, jota ei koskaan olisi pitänyt kertoa. Tästä saa alkunsa tapahtumien pyörre, jonka keskellä on Evan Hansen, yksinäinen ja sosiaalisesti kömpelö nuori, joka haluaisi löytää itsensä ja tulla nähdyksi. Rakas Evan Hansen on syvästi henkilökohtainen ja nykyaikainen tarina pojasta, joka ei halua mitään enempää kuin kuulua joukkoon.

”On kunnia, että pääsemme Helsingin Kaupunginteatterilla tekemään aivan oman versiomme tästä suositusta musikaalista ensimmäisten joukossa maailmassa. Rakas Evan Hansen on siitä hieno musikaali, että siinä loistava musiikki yhdistyy poikkeuksellisen hyvään tarinaan. Pääsemme erinomaisen esiintyjäjoukon kanssa työskentelemään koskettavan musiikin lisäksi myös monisyisten roolihenkilöiden parissa”, ohjaaja Kari Arffman sanoo.

Rakas Evan Hansen on koskettava, samastuttava ja täynnä toivoa. Musikaali kertoo kasvamisen vaikeudesta ja itsensä löytämisen voimasta. Se on tarina nuoruudesta, vanhemmuudesta ja nopeasti kasvavista lapsista sekä äideistä, jotka pysyvät aina lastensa rinnalla. Rakas Evan Hansenin kaunis musiikki pitää sisällään toinen toistaan upeampia balladeja ja tarttuvia popbiisejä.

Evanin roolissa vuorottelevat lahjakkaat musikaalilupaukset Petja Pulkkinen ja Julius Suominen. Evanin äitinä nähdään musikaalitähti Nina Tapio ja Connorin roolissa Priscilla-musikaalissa loistanut Niki Rautén (Connor). Muissa rooleissa näyttelevät Riikka Riikonen (Zoe), Sanna Majuri (Cynthia), Antti Timonen (Larry), Lumi Aunio (Alana), Samuli Pajunen (Jared), Reeta VestmanTuukka LeppänenTiina PeltonenRaili Raitala, Akseli Ferrand ja Lasse Lipponen.

Uutuusmusikaalin ohjaa Kari Arffman, kapellimestarina on Eeva Kontu ja koreografina Antti Lahti. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Elina Kolehmainen ja naamioinnin Jaana Nykänen. Valo- ja videosuunnittelusta vastaavat William Iles ja Toni Haaranen ja äänisuunnittelusta Jaakko Virmavirta. Musikaalin on suomentanut Reita Lounatvuori ja laulut on suomentanut Hanna Kaila. Musikaalin dramaturgina on toiminut Sanna Niemeläinen.

Steven Levensonin käsikirjoittama musikaali on ollut menestys maailmalla ja se on voittanut lukuisia palkintoja. Musikaalin säveltäjät Benji Pasek ja Justin Paul ovat sanoittaneet ja säveltäneet musiikkia useisiin tunnettuihin elokuviin.

Esityskieli suomi. Kaikki Rakas Evan Hansen -esitykset tekstitetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Katso musikaalin Making of -videot:
Making of: Rakas Evan Hansen -musikaali
Making of part 2: Rakas Evan Hansen -musikaali

Lue Petja Pulkkisen ja Julius Suomisen haastattelu teatterin kotisivuilla: Haastattelussa pääroolin esittäjät

Rakas Evan Hansen -ensi-ilta 28.9.2023 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Liput: peruslippu 68 €, opiskelijalippu 34 € (ma-to) ja eläkeläislippu 65 € (ma-to). #rakasevanhansen @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 11-17.30, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Petja Pulkkinen ja Nina Tapio. Kuvaaja: Ilkka Saastamoinen.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki