Saavutettavuustyökalut

Taidetta koteihin -tapahtumat saavat jatkoa – Kalasataman asukkaat esittäytyvät taideinstallaatiossa kauppakeskus REDIssä

Tiedote   17.11.2020

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteuttaa loppuvuonna 2020 Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokoaa yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista. Projekti on osa Helsingin kaupungin rahoittamaa Kalasataman ympäristötaidehanketta ja jatkoa Helsingin Kaupunginteatterin Koillis-Helsingissä toteuttamille Taidetta koteihin -tapahtumille, joissa esityksiä toteutettiin ihmisten olohuoneissa ja pihoilla.

Taidetta koteihin -esitykset ovat tähän mennessä saaneet ilahduttavan innostuneen vastaanoton, ja on hienoa päästä toteuttamaan uudistunutta konseptia nyt myös Kalasatamassa”, toteaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Janne Puustinen projektin työryhmästä.

Taidetta koteihin Kalasatama -projektissa alueen asukkaiden kodit tehdään näkyväksi julkisessa tilassa toteutettavan multimediainstallaation keinoin. Kalasataman kodeista kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi on nähtävissä kauppakeskus REDIssä 2. – 13. joulukuuta. Kuvan, äänen ja tekstin yhdistelmä upottaa katsojansa yhteen mahdolliseen otantaan kalasatamalaisuudesta ja kalasatamalaisten kotien tunnelmasta.

Projektin toteuttaa Helsingin Kaupunginteatterille nelihenkinen joukko eri alojen taiteilijoita. Mukana ovat kuvataiteilija Sofi Häkkinen, muusikko ja äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen sekä teatterintekijät Janne Puustinen ja Laura Ikonen, jotka yhdessä vastaavat sekä materiaalin keruusta että valmiin teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

”Alueen asukkaat ovat rohkeasti avanneet meille kotiensa ovia ja ottaneet meidät avosylin vastaan haastavista ajoista huolimatta. Olemme päässeet kokemaan huikeita sukelluksia Kalasatamassa asuvien ihmisten arkitodellisuuteen, ja nyt odotamme innolla, että pääsemme tiivistämään ytimen tuosta kaikesta myös yleisön nähtäville”, projektin taiteilijat hehkuttavat.

Installaatio on nähtävissä kauppakeskus REDIn ensimmäisessä kerroksessa, Skönen puolella tavaratalo Tokmannia vastapäätä sijaitsevassa liiketilassa 2.-13.12.2020 arkisin klo 15-20 ja viikonloppuisin kello 12-17 (Hermannin rantatie 5). 

Taidetta koteihin Kalasatama Facebook
#taidettakoteihin #kalasatama #hktfi #redihelsinki
https://hkt.fi/
Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Yleisötyöntekijä Janne Puustinen,
janne.puustinen@hkt.fi, 050 475 8701
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki