Saavutettavuustyökalut

Taneli Mäkelä on Arena-näyttämön Mies joka rakasti järjestystä

Tiedote   11.09.2019

Arena-näyttämön syyskasi jatkuu lämminhenkisen draamakomedian Mies, joka rakasti järjestystä suomenkielisellä kantaesityksellä. ”Ruotsin mielensäpahoittajaksi” luonnehditun näytelmän tulkitsee tv-sarjoista ja teatterin lavoilta tuttu Taneli Mäkelä, ja häntä ohjaa saman roolin Svenska Teaternissa näytellyt Marcus Groth.

Mies, joka rakasti järjestystä on tarina miehestä, joka on menettänyt aivan kaiken, mutta avaa lopulta sydämensä rakkaudelle. Ja kuten kaikki tiedämme, kaikista suurin on rakkaus”, sanoo ohjaaja Marcus Groth.

Leskeksi jääneen Olavin (Taneli Mäkelä) ainoaksi elämäntehtäväksi on muodostunut ylläpitää rivitaloyhtiössä pikkutarkkaa järjestystä ja vahtia, ettei kukaan käyttäydy pihalla sääntöjen vastaisesti. Naapuriin muuttava perhe ja perheen iranilaistaustainen äiti kuitenkin sekoittavat Olavin järjestäytyneen elämän, ja alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä, rakkaudesta ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä.

Mies, joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove, 2015) saa suomenkielisen kantaesityksensä 3. lokakuuta Arena-näyttämöllä. Näytelmä pohjautuu Fredrik Backmanin samannimiseen kirjaan (2012), ja tarina on tuttu myös Hannes Holmin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta elokuvasta (2015).  Marie Persson HedeniuksenJohan Rheborgin ja Emma Buchtin näyttämösovituksen (2015) on suomentanut Päivi Storgård.

Lavastuksen on suunnitellut Finnur Arnar, ja puku- ja valosuunnittelusta vastaa Bjarni Thorsson. Äänisuunnittelija on Frank Hall, ja naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen.

Esitykset jatkuvat Arena-näyttämöllä 12. joulukuuta saakka. Esitys toteutetaan Helsingin Kaupunginteatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä ensin Helsingissä ja keväällä 2020 Turussa.

Mies joka rakasti järjestystä -ensi-ilta 3.10.2019 klo 19 ja esitykset 12.12.2019 saakka Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 18 – 36 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki