Saavutettavuustyökalut

Upeiden naisten tähdittämä Pullo cavaa ja aurinkoa kertoo lämpimästi ja oivaltavasti ystävyydestä

Tiedote   23.08.2018

Lämmin ja oivaltava draamakomedia aikuisten naisten ystävyydestä ja unelmista, Pullo cavaa ja aurinkoa, saa ensi-iltansa upeiden naisnäyttelijöiden tähdittämänä 12. syyskuuta Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.

Helena Anttosen kirjoittaman näytelmän ohjaa Milko Lehto, ja sen rooleissa nähdään rautaiset naisnäyttelijät, Heidi Herala, Maija Lang/Sanna-June Hyde, Jaana Saarinen, Aino Seppo ja Eija Vilpas sekä näytelmän kahdessa miesroolissa Sauli Suonpää.

Pullo cavaa ja aurinkoa kertoo Inkasta, Vonnesta, Anitasta ja Tuulista, joita yhdistää maalausharrastus, kuusikymppisen sinkkunaisen elämäntilanne ja yhteiset matkat. Tällä kertaa matkan kohteena on Portugalin Algarve ja sieltä löytynyt, ateljeeasunnoksi muutettu vanha keramiikkatehdas, josta Inka on jo käytännössä tehnyt kaupat muille kertomatta ja ehdottaa sitä nyt ystävysten boheemiksi vanhainkodiksi. Näissä naisissa on sisaruutta, energiaa ja huumorintajua, mutta kuinka käy sopuisan ystävänelikon vanhainkotiunelman, pelisääntöjen, säästöjen ja perhesuhteiden?

Pullo cavaa ja aurinkoa -näytelmän lavastuksen on suunnittelut Katariina Kirjavainen ja puvut Sanna Levo. Valosuunnittelija on Kari Leppälä ja äänisuunnittelija Lauri Koivisto. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Jaana Nykänen.

Pullo cavaa ja aurinkoa -ensi-ilta 12.9.2018 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 21,50 – 43 € (sis. pm)