Saavutettavuustyökalut

Vain parasta minulle tuo näyttämölle kolmen kirjailijan tuoreen ja yllättävän näkemyksen maailmasta

Tiedote   07.10.2020

Helsingin Kaupunginteatterin loppusyksyn uutuus, Aino Kiven ohjaama Vain parasta minulle esittelee yhden illan aikana kolme uutta kotimaista näytelmää kolmelta kiinnostavalta kirjailijalta, Sofi Oksaselta, Elina Snickeriltä ja Maija Vilkkumaalta. Tyylilajeiltaan vaihtelevia näytelmiä yhdistää tuore ja yllättävä näkemys maailmasta. Rooleissa nähdään Riitta Havukainen, Merja Larivaara, Aurora Manninen, Vappu Nalbantoglu ja Kaisa Torkkel. Ensi-iltansa kokonaisuus saa 27. lokakuuta pienellä näyttämöllä.

”Näytelmäkirjailijat ovat saaneet vapaat kädet, ohjeistuksena vain kirjoittaa pienoisnäytelmä kahdelle naisnäyttelijälle. Yleensä tilaus tehdään aina tietystä aiheesta, tai sitten teatteri ottaa tekstin, joka on jo valmiimpi. Onkin mielestäni erityistä, millaisia esityksiä kirjoittajat ehdottavat: rohkeampia, yllättävämpää ja absurdimpia maailmoja kuin mitä näyttämöllä yleensä nähdään, monipuolisempia ja ristiriitaisempia naishahmoja, naisia, jotka puhuvat keskenään paljon muustakin kuin miehistä”, sanoo ohjaaja Aino Kivi.

Idea kolmen näytelmän kokonaisuudesta sai alkunsa Sofi Oksasen näytelmästä Rakastan sinua jo nyt, joka saa nyt ensiesityksensä suomalaisella näyttämöllä, mutta kantaesitettiin vuonna 2017 Wienin Burgtheaterissa yhdessä neljän muun uuden, Euroopan nykytilaa käsittelevän näytelmän kanssa Eurooppalainen ehtoollinen (Ein Europaeischen Abendmahl) -kokonaisuudessa.

Oksasen näytelmä Rakastan sinua jo nyt kertoo suomalaisen, lasta toivovan Marjan (Vappu Nalbantoglu) ja ukrainalaisen munasolunluovuttajaksi pyrkivän Darian (Aurora Manninen) toisiinsa kietoutuvan tarinan. Oksanen käsittelee samaa hedelmällisyyshoitoihin ja lapsitehtailuun liittyvää teemaa laajemmin romaanissaan Koirapuisto (2019).

Elina Snickerin näytelmä Itku vieraalle kertoo armeijan palveluksessa olevasta naisesta, Luutnantista, ja siitä kuinka tuntemattoman ihmisen kohtaaminen uimahallin pukuhuoneessa voi synnyttää yllättävän yhteyden ihmisten välillä. Herkullisen, karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen viittaavan pienoisnäytelmän rooleissa nähdään Aurora Manninen, Riitta Havukainen ja Kaisa Torkkel.

Maija Vilkkumaan Merisää näyttää tulevaisuuden Helsingin. Päähenkilöt Henna ja Matilda ovat perustaneet merenneitoteemaisen soutuvenefirman, joka kuljettaa kaupunkilaisia Tähtitorninmäelle, kun vesi on vallannut Etelä-Helsingin. Esityksessä kuullaan myös Vilkkumaan näytelmää varten säveltämä laulu. Rooleissa nähdään Merja Larivaara, Vappu Nalbantoglu ja Kaisa Torkkel.

Lavastuksen ja projisoinnit Vain parasta minulle -esitykseen on suunnitellut Mika Haaranen ja puvut Laura Dammert. Koreografian on suunnitellut Kaisa Torkkel, valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Aleksi Saura. Naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen.

Vain parasta minulle ensi-ilta 27.10.2020 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput 19,50 € – 39 €
#vainparastaminulle @hktfi #rakastansinuajonyt #itkuvieraalle #merisää

 

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 
Sivustolta Turvallisesti teatteriin löytyvät ajankohtaiset ja päivittyvät ohjeistukset turvalliseen teatterissakäyntiin.
Lehdistökuvat löytyvät 
kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki