Saavutettavuustyökalut

Yleisön ihastuttanut Keijukaisneuvos Koo palaa Stoaan

Tiedote   10.01.2017

Helsinki Dance Companyn lumoava koko perheen tanssiseikkailu Keijukaisneuvos Koo saa yleisön pyynnöstä 11 lisäesitystä tammi-helmikuussa Stoassa.

Jyrki Karttusen Keijukaisneuvos Koo on hauska koko perheen tanssiseikkailu, jossa alansa huippuasiantuntija, hyväntahtoinen mutta hajamielinen keijukaisneuvos Koo (Karttunen) on ottanut tehtäväkseen suojella ja järjestää keijumetsän viikonpäivien toimintaa niin, että päivät toistuisivat samassa järjestyksessä ja sunnuntain jälkeen tulisi aina maanantai. Varsin pian katsoja kuitenkin huomaa, että keijukaisneuvos onkin itse jatkuvasti henkiolentojen suojelun sekä yleisön neuvojen ja avun varassa.

”Inspiraationani ovat toimineet Chaplinin elokuvat, niiden arkinen fantasia, hyväntahtoisuus ja humaanius. Myös henkiolentojen vähäpuheisuus tuo mieleen mykkäfilmit”, kertoo Karttunen.

Luvassa on paitsi satumaisen kauniita kohtauksia myös slapstickiä ja farssia sekä toinen toistaan herkullisempia viikonpäivähahmoja. Esityksessä nähdään mm. starttiapatiasta kärsivä Maanantai (Pietari Kärki), tennisottelu Torstain (Eero Vesterinen) ja Perjantain (Heidi Naakka) välillä sekä valloittavaa tanssia tähtien kanssa. Teatterin taikaa ylistävässä teoksessa esiintyvät edellisten lisäksi Johanna Elovaara, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi ja Mikko Paloniemi.

Musiikin lumoavaan keijumetsään on säveltänyt Tuomas Fränti. Lavastuksen ja valomaailman on suunnitellut William Iles. Puvut metsän asukkaille on suunnitellut Karoliina Koiso-Kanttila ja maskeeraussuunnittelusta vastaa Milja Mensonen.

Kaikille yli 5-vuotiaille sopiva Keijukaisneuvos Koo sai ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Elsassa 9. lokakuuta 2014.

 

Keijukaisneuvos Koo -esitykset Stoassa 27.1.-4.2.2017 Stoassa (Turunlinnantie 1)
Liput 10 € – 15 € (sis. palvelumaksun)