Saavutettavuustyökalut

Esityksen äänisuunnittelusta ja musiikista

Aloitin Ei kertonut katuvansa -teoksen äänellisen maailman suunnittelun kysymällä itseltäni, mitä sävellykset ja ääni voisivat antaa juuri tälle teokselle. Tämä tarina sisältää synkkiä aiheita ja tapahtumia, joten halusin pyrkiä siihen, että niitä käsiteltäessä äänipuoli saisi tuoda teokseen happea, keveyttä, kauneutta ja antaa naisten matkaan eteenpäin vievää voimaa.

Sävellyksiin on ammennettu aina surf rockista, suomalaisesta rautalangasta ja western-musiikista. Näistä tyylilajeista haaveilin jo varhaisessa vaiheessa ohjaaja Susanna Airaksisen kanssa ja jaoin hänen kanssaan vahvasti tunteen, että teos tulisi kaipaamaan livebändiä lavalle elämään ja hengittämään musiikillisesti päähenkilöiden mukana keskellä teoksen tapahtumia. Toivon, että musiikki on esityksessä naisten matkaan voimaa ja toivoa tuova elementti.

Oman työprosessini hedelmällisin vaihe oli se, kun tekemäni musiikkidemot ja äänelliset ideat heräsivät lavalla eloon taitavien muusikoiden käsissä, yhteistyössä kapellimestarimme Eeva Koivusalon kanssa. Romaanin ensi kertaa käteen saadessani inspiroiduin Tommi Kinnusen tavasta sanallistaa upeasti tunnistettavia luontokokemuksia ja tämä on vaikuttanut vahvasti teoksen äänimaailmaan, joissa luontoa ilmaisevat efektoidut sähkökitarat ja jousisoittimet. Tarinan edetessä kevät ja valo voittavat talven ja pimeyden.

Säveltäjä ja äänisuunnittelija Johanna Puuperä

Tommi Kinnunen - Susanna Airaksinen

Ei kertonut katuvansa

Takana sota, edessä erämaa
  • Suuri näyttämö
  • Ensi-ilta 9.2.2023
  • n. 3 t, sis. väliajan
  • Opiskelijalippu 24,50 € (ma-to), Eläkeläislippu 46 € (ma-to), Peruslippu 49 €