Saavutettavuustyökalut

Helsingin kaupunginorkesteri ja Kaupunginteatteri yhdistävät voimansa Kulttuurin kummilapsille tarjottavassa Porkkana karkuteillä -konserttiesityksessä

Porkkana karkuteillä, Liisa Kallio
18.9.2023

Kaksi Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijaa yhdistää ensimmäistä kertaa voimansa. Vuonna 2021 syntyneiden helsinkiläislasten kulttuurikummina toimiva Helsingin Kaupunginteatteri ja vuonna 2020 syntyneiden lasten kulttuurikummina toimiva Helsingin kaupunginorkesteri tuottavat yhdessä kummilapsilleen konserttiesityksen Porkkana karkuteillä, jota esitetään syys-lokakuun vaihteessa Musiikkitalossa ja HKT:n suurella näyttämöllä.

”Ihanaa, että ideastani tuli totta! Mielestäni on erittäin tärkeätä näyttää perheille ja koko maailmalle, että Helsingissä instituutiot voivat toimia yhdessä ja panostaa korkealla profiililla kummilasten kulttuurikasvatukseen. Teos on yhdessä suunniteltu ja tarkkaan mietitty kokonaisuus. Sen toteutuksesta vastaa iso joukko ammattilaisia, joista vain osa näkyy lavalla. Tulossa on herkullinen esitys. Kokemus on kihelmöivä myös muusikoille ja näyttelijöille. Kumpikin osapuoli pääsee vierailemaan ensi kertaa toistensa estradilla, vuoroin vieraissa”, iloitsee muusikko ja musiikkikasvattaja Satu Sopanen, jonka ideasta yhteistyö sai alkunsa.

”On ollut todella hienoa tehdä esitys yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin kanssa molempien kummilapsille. Esitystä on valmistettu lämpimässä yhteistyössä, suurella innostuksella ja tinkimättömällä ammattitaidolla. Ja näyttämöllä on enemmän esiintyjiä kuin musikaaleissa! Porkkana karkuteillä on vauhdikas ja lämminhenkinen tarina, jossa tutustutaan metsän elämään ja muistutetaan, että yhdessä tekemisessä on voimaa. On ilo saada kummilapset aikuisineen tällä kertaa HKT:n suuren näyttämön katsomoon, osa ehkä ensimmäistä kertaa ikinä”, sanoo näytelmän käsikirjoituksen koonnut dramaturgi Sanna Niemeläinen Helsingin Kaupunginteatterista.

Lue lisää tiedotteesta.