Saavutettavuustyökalut

2:22 A Ghost Story 03.05.2024 18:30

31.10.2023

Danny Robins
2:22 A GHOST STORY

2:22 A Ghost Story on taitavasti kirjoitettu ja selkäpiitä karmiva näytelmä. Se on nerokkaasti toteutettu kasvavan jännityksen kauhudraama, tihentyvän tunnelman psykologinen trilleri, joka liimaa katsojan penkkiin. Teatterisalissa istutaan henkeä pidätellen, niin hiljaa, että jokainen katsoja voisi kuulla neulan putoavan maahan. Vai oliko se neula? Ja putosiko se todella?

Jenny ja Sam ovat juuri ostaneet suuren, vanhan talon. Talossa riittää remontoitavaa, ja vauva-arki vie voimia. Jenny kaipaa mieheltään tukea, ruuhkavuodet ovat puristaa hänet uupumuksen partaalle. Sitten Jenny alkaa kuulla öisin ääniä. Tarkalleen kello 2:22 hän kuulee, kuinka joku liikkuu talossa. Äänet kuuluvat lastenhuoneen itkuhälyttimen kautta.

Jenny on varma, että talo on kirottu ja siellä kummittelee. Työmatkoilla oleva Sam ei usko yliluonnolliseen, hän löytää jokaiselle vaimonsa epäilylle järkiselityksen. Mutta Jenny uskoo, sillä hän kuulee. Jenny ja Sam kutsuvat ystäväpariskunnan kylään. Yhdessä he aikovat valvoa, kunnes kello on 2:22. Sitten Samkin kuulee. Näkee. Ja uskoo.

2:22 A Ghost Story on palkittu uusi näytelmä tämän ajan ihmisistä. Kyseessä on teatterissa harvemmin nähty psykologisen trillerin genreä edustava draama. Näytelmä nostaa esiin kiehtovia kysymyksenasetteluja liittyen omiin uskomuksiimme ja yliluonnollisiin kokemuksiimme.

Kauhudraama sopii patinoituneelle, menneiden vuosikymmenten henkeä huokuvalle Arena-näyttämölle täydellisesti. Ohjaaja Paavo Westerberg on tunnettu taidostaan luoda voimakkaita tunnelmia, joihin katsojan on helppo solahtaa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä suurella näyttämöllä nähty loppuunmyyty suurteos Fanny ja Alexander (2022).

Rooleissa: Lauri Tilkanen, Pia Andersson, Sanna-June Hyde, Sauli Suonpää, Matti Rasila

Ohjaus: Paavo Westerberg
Sävellys ja äänisuunnittelu: Aleksi Saura
Lavastus: Antti Mattila
Pukusuunnittelu: Laura Dammert
Valosuunnittelu: Petteri Heiskanen
Namioinnin suunnittelu: Maija Sillanpää
Dramaturgi: Henna Piirto