Saavutettavuustyökalut

Empty Stage 14.05.2024 18:30

9.1.2024

Kaino Wennerstrand
EMPTY STAGE
Nykyesityksen näyttämö

Esityskieli: englanti

 

Empty Stage on taiteilija Kaino Wennerstrandin teatteriesitys elämiemme näyttämöistä, jotka vaikuttavat tyhjiltä, vaikka eivät sitä ole. Wennerstrandin sooloteos tuo tyhjälle lavalle kehon, joka on ollut vuosikymmeniä näkymätön.

Empty Stage on erään ruumiin kosto sille elämäntavalle, joka kuin ohimennen rankaisee kaikkia niitä kehoja, jotka eivät päässeet – tai halunneet tulla – sisään vaaleisiin, skandinaavisen tyhjiin asuntoihin leikkimään nukkekotia.

Teoksessa Wennerstrand pohtii länsimaista katsetta, joka näkee tyhjyyttä siellä, missä on elämää. Kaikesta turhasta tyhjennetty teatterinäyttämö on tuhovoimaisen kolonialismin näsäviisas siskopuoli.

Esitys hakee inspiraationsa näytelmistä, joissa kosto on totaalinen, kuten Senecan Medeiassa. Se leikittelee Samuel Beckettin Leikin lopusta tutulla sisäisten näyttämöiden kauhuilla. 

Teos koostuu näyttämökohtausten lisäksi musiikkiesityksistä, jotka on tuottanut ja sovittanut mm. Babel-yhtyeestä tuttu Karin Mäkiranta. Valoista vastaa Pietu Pietiäinen.

Empty Stage on jatkoa Wennerstrandin aiemmalle esitykselle Fixit, joka kysyi Euroopan Unionin ja Naton aiheuttamien kollektiivisten tunteiden perään. Wennerstrand on muissa töissään käsitellyt mm. Yleisradion poliittista merkitystä (Kuuntelija, Yle Radio 1) ja seniorisoituvaa yhteiskuntaa (Hopeasija, HKT, Yle Radio 1 ja Frame Finland).

Nykyesityksen näyttämö tuo nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistokokonaisuutta. Näyttämöä tukee 2024 – 2025 Koneen Säätiö.