Saavutettavuustyökalut

Hiirenloukku 20.09.2023 13:00

21.3.2023

Agatha Christie
HIIRENLOUKKU

Dekkarikuningatar Agatha Christien Hiirenloukku sijoittuu nostalgiseen 1950-luvun Skotlantiin. Vuonna 1952 Lontoossa ensi-iltansa saanut teos on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä, kiistaton klassikko ja käsittämättömän suosittu teatteri-ilmiö. Nyt tämä hyytävä jännitysnäytelmä nähdään Helsingin Kaupunginteatterissa, tiivistunnelmaisella Arena-näyttämöllä.

Mollie ja Giles ovat nuori, onnellinen pariskunta. Heillä on edessään aivan erityinen päivä, he ovat avaamassa Monkswellin täysihoitolaa vanhaan perintökartanoon keskelle maaseudun rauhaa. Kun kaikki on valmista asiakkaita varten, iskee lumimyrsky ja sekoittaa suunnitelmat. Samaan aikaan radiossa poliisi tiedottaa Lontoossa tapahtuneesta murhasta, jonka tekijää etsitään.

Kun asiakkaat lopulta pääsevät myrskyn läpi kartanon lämpöön, tunnelmallinen täysihoitola herää eloon. Mollie ja Giles saavat palveltavakseen vaativan vierasjoukon, eivätkä kaikki tunnu tulevan toimeen keskenään. Juuri ennen kuin lumi saartaa kartanon ja tukkii tiet, paikalle saapuu poliisi varoittamaan murhaajasta, joka on jättänyt viestin: seuraava uhri löytyy Monkswellin täysihoitolasta.

Kuinka murhaaja pääsee lumimyrskyn keskeltä kartanoon? Vai onko hän jo siellä?

Rooleissa: Helena Haaranen, Joel Hirvonen, Sanna-June Hyde, Risto Kaskilahti, Elina Keinonen, Santeri Kinnunen, Severi Saarinen, Sauli Suonpää
Ohjaus: Miika Muranen
Suomennos: Aino Piirola
Lavastus: Katariina KirjavainenPukusuunnittelu: Laura DammertValosuunnittelu: Petteri HeiskanenÄänisuunnittelu: Eradj Nazimov
Naamioinnin suunnittelu: Henri Karjalainen
Dramaturgi: Sanna Niemeläinen