Saavutettavuustyökalut

Ilmasta rahaa 02.03.2024 13:00

31.10.2023

Michael Cooney
ILMASTA RAHAA

Ilmasta rahaa on todellinen farssien klassikko, yhä uudestaan räjähtävä naurupommi, joka tarjoaa joukon poikkeuksellisen nopeita juonenkäänteitä, yllättäviä väärinymmärryksiä ja kohtuullisen määrän kuuluisaa ovien pauketta.

Ilmasta rahaa tuo Helsingin Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle ensimmäistä kertaa myös kotimaisen komediaviihteen voimakaksikon Aku Hirviniemi ja Janne Kataja. Farssin ohjaa suvereeni komiikantaitaja Sari Siikander.

Mikko Laine (Aku Hirviniemi) on saanut potkut työstään vuosia sitten, mutta on kekseliäänä miehenä löytänyt uuden ansaintakeinon huijaamalla sosiaaliviranomaisilta kaiken maailman avustuksia. Tekaistuille henkilöille maksetaan tonneittain tukia ja rahat päätyvät Mikon taskuihin.

Kunnes eräänä päivänä Kelan tarkastaja Jantunen (Emilia Sinisalo) saapuu yllätysvierailulle. Vuosikaudet hienosti toiminut rakennelma uhkaa sortua kertaheitolla ja Mikko löytää itsensä keskeltä niin sankkaa valheiden verkkoa, että ulospääsy näyttää mahdottomalta.

Eikä siinä vielä kaikki.

Tukalasta tilanteestaan irti pyristelevä Mikko tulee vetäneeksi myös ystävänsä Otto Kuulan (Janne Kataja) mukaan valheeseen. Kaverukset saavat selityksillään aikaan yhä sakenevan selitysten sopan, ja Mikon asuntoon alkaa lapata lisää kutsumattomia vieraita, joista jokainen mutkistaa valmiiksi sotkuista tilannetta entisestään.

Käsittämätön härdelli ratkeaa yllättävällä tavalla, mutta sitä ennen on luvassa niin meheviä käänteitä, ettei niistä nauramatta selviä!

Rooleissa: Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Emilia Sinisalo, Helena Haaranen, Heidi Herala, Pekka Huotari, Risto Kaskilahti, Raili Raitala, Jari Pehkonen, Sanna Saarijärvi

Ohjaus: Sari Siikander
Lavastus: Antti Mattila
Pukusuunnittelu: Elina Vättö
Valosuunnittelu: Toni Haaranen
Äänisuunnittelu: Samuli Peltonen
Naamioinnin suunnittelu: Jutta Kainulainen
Dramaturgi: Ari-Pekka Lahti