Saavutettavuustyökalut

MINÄ VALITSIN SINUT 14.01.2023 13:00

21.10.2022

Laura Lehtola – Milja Sarkola
Minä valitsin sinut

Hoasin solukämppä viskaa yhteen kaksi hyvin erilaista nuorta naista: Elisa on ulkoisesti hillitty, juuri maalta kaupunkiin muuttanut kauppatieteiden opiskelija ja Saara karismaattinen, boheemi kirjallisuuden opiskelija. Vastoin odotuksia naiset rakastuvat toisiinsa. Kaksitoista vuotta myöhemmin heillä on pieni poika ja asuntolaina. Sitten Saara rakastuu taas. Kun Saara ja Elisa rakastuvat yllättäen toisiinsa, eletään 2000-luvun alkua, ja he joutuvat miettimään, mitä muut heidän suhteestaan ajattelevat. Mutta vuodet kuluvat, parisuhde vaihtuu perheeksi ja jossain vaiheessa ulkoapäin tuleva painekin hellittää.

Näytelmän keskiössä on kahden erilaisen ihmisen pitkä parisuhde. Elisa on perinteinen, maalta kotoisin ja vahvasti kiinni vanhemmissaan. Saara on räväkkä kaupunkilainen, joka ei aina muista kohdella läheisiään reilusti. Esiin nousevat myös vanhemmuuteen ja perhearkeen liittyvät kysymykset.

Elokuvamaista kerrontaa hyödyntävä Minä valitsin sinut on raikas ja lämmintä huumoria sisältävä näytelmä parisuhteesta 2000-luvun Helsingissä. Se kuvaa terävästi ja hellästi koko ihmissuhteen kaaren jalat alta vievästä rakastumisesta kaurapuuron makuiseen arkeen.

Näytelmä perustuu Laura Lehtolan samannimiseen romaaniin Minä valitsin sinut (2020). Hän on dramatisoinut ja kirjoittanut teoksen näytelmäksi yhdessä ohjaaja Milja Sarkolan kanssa.

Rooleissa: Wenla Reimaluoto, Misa Lommi, Vappu Nalbantoglu, Pyry Nikkilä, Unto Nuora, Hanna Raiskinmäki ja Kaisa Torkkel

Dramatisointi: Laura Lehtola ja Milja Sarkola
Ohjaus: Milja Sarkola
Lavastus: Kaisa Rasila
Pukusuunnittelu: Emilia Eriksson
Valosuunnittelu: Kari Leppälä
Sävellys ja äänisuunnittelu: Aleksi Saura
Naamioinnin suunnittelu: Tuula Kuittinen
Dramaturgi: Henna Piirto

Lisätiedot