Saavutettavuustyökalut

Veljeni Leijonamieli Ennakko 15.10.2024 18:30

19.3.2024

Astrid Lindgren
VELJENI LEIJONAMIELI

”Nyt me kerromme tarinan veljeksistä, Kaarle ja Joonatan Leijonasta, ja siitä kuinka heistä tuli Leijonamieliä. Tämä tarina on niin kuin satu, ja vähän myös kummitusjuttu, mutta kaikki on kuitenkin totta.” Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamieli on rakastettu klassikkosatu, maaginen fantasia veljeksistä, jotka kantavat toisiaan vaikeuksien yli. Se on tarina rohkeudesta, veljeydestä ja rakkaudesta. Se on huikea seikkailu, jossa jokainen löytää rohkeutensa.

Veljeni Leijonamieli kertoo kahdesta veljeksestä, Korpusta (Alexander Wendelin) ja Joonatanista (Mikko Kauppila). Isoveli Joonatan kuolee pelastaessaan sairasta veljeään Korppua tulipalolta, ja pian menehtyy myös Korppu. Veljekset matkaavat lyhyen maanpäällisen elämänsä jälkeen kauniiseen maahan, Nangijalaan, jossa he taistelevat yhdessä pahan voimia vastaan. Matkasta tulee huima ja jännittävä seikkailu, jonka aikana pelokkaasta Korpusta kasvaa rohkea Leijonamieli.

Veljeni Leijonamieli kertoo surusta kauniisti ja kasvaa maagiseksi fantasiaseikkailuksi, joka on täynnä rohkeutta ja toivoa. Se kertoo valtavasta rakkaudesta, joka voittaa pelot ja jopa kuoleman.

Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamielen suurelle näyttämölle ohjaa Jakob Höglund. Esitys yhdistelee musiikkiteatteria, nukketeatteria ja koreografiaa fantastiseksi, visuaalisesti henkeäsalpaavaksi kokonaisuudeksi.

Rooleissa: Mikko Kauppila, Alexander Wendelin, Ulriikka Heikinheimo, Sofia Hilli, Tuukka Leppänen, Lasse Lipponen, Pekka Louhio, Kai Lähdesmäki, Sanna Majuri, Martti Manninen, Kari Mattila, Reetta Moilanen, Unto Nuora, Samuli Pajunen, Tiina Peltonen, Elena Rekola, Inka Tiitinen, Riina Tikkanen

Muusikko: Senni Valtonen
Dramatisointi: Alexander Mørk-Eidem
Ohjaus ja koreografia: Jakob Höglund
Ohjaajan ja koreografin assistentti: Johanna Elovaara
Tekstin sovitus, käännös ja laulutekstit: Rasmus Arikka
Sävellys ja äänisuunnittelu: Stefan Johansson
Lavastus: Vilma Mattila
Pukusuunnittelu: Heidi Wikar
Valo- ja videosuunnittelu: Toni Haaranen ja William Iles
Naamioinnin suunnittelu: Milja Mensonen
Nukkien suunnittelu: Heini Maaranen
Dramaturgi: Ari-Pekka Lahti
Lauluvalmennus: Jukka Nylund
Apulaislavastaja: Riku Suvitie