Saavutettavuustyökalut

Veren häät 04.03.2024 18:30

10.2.2024

Helsinki Dance Company & Compañia Kaari & Roni Martin
VEREN HÄÄT

Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalais-romani-juutalais-suomalainen flamenco-orkesteri ja Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä kutsuvat teidät Veren häihin.

Veren häät on nykytanssia ja flamencoa syvimmillään Espanjan kansallisrunoilijan, Federico García Lorcan sanoittamana. Veren häät on yhtä kuin liittomme ylensyönnin ja itsepetoksen, tolkuttoman kulutuksen ja välinpitämättömyyden kanssa. Se on ruumiinavaus eläimen inhimillisyydestä ja ihmisen eläimellisyydestä.

Avantgardistit kuten Lorca, Dalí ja Buñuel elivät Euroopassa aikana, jolloin runous oli ase ja jolloin taiteilijoita vainottiin. He loivat yhdessä surrealistista taidetta, jonka kuviin läsnä oleva aika kiteytyi ja jotka jo aavistelivat tulevaa maailmanpaloa. Dali ja Buñuel pakenivat ja Lorca teloitettiin Espanjan sisällissodan alkusoittona. Veren häät on omistettu niille taiteilijoille, jotka syöksyvät härän sarviin.

Esiintyjät: Sari Haapamäki, Jyrki Kasper, Heidi Naakka, Unto Nuora, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne, Aino Seppo, Kaisa Torkkel

Muusikot: Roni Martin, Sanna Salmenkallio, Juan Antonio Suárez ”Cano”, Victor Carrasco
Ohjaus/esitysdramaturgia: Atro Kahiluoto
Ohjaus/koreografi: Kaari Martin
Ohjaus/sävellys: Roni Martin
Lavastus ja valosuunnittelu: Jukka Huitila
Pukusuunnittelu: Elina Kolehmainen
Äänisuunnittelu: Esa ”Eppu” Helle
Naamioinnin suunnittelu: Hanna Piispanen