Saavutettavuustyökalut

Yllätysvieras 16.11.2024 13:00

19.3.2024

Steven Moffat
YLLÄTYSVIERAS

Yllätysvieras on terävästi hauska, tunnistettava ja ratkiriemukas komedia. Se näyttää hulvattomalla tavalla, mihin liiallinen kohteliaisuus voi meidät ajaa ja millaiset seuraukset saattavat olla, kun ei kehtaa sanoa.

Peter ja Debbie juhlivat hääpäiväänsä risteilyllä, nauttivat ja rentoutuvat ihan kahdestaan, ilman hankalinta teinikiukkuiluvaihetta eläviä lapsiaan. Kepeissä risteilytunnelmissa he tutustuvat tuttavalliseen, hurmaavan rempseään ja itsevarmaan Elsaan. Yhteystiedot vaihdetaan, olisihan se hei kiva nähdä joskus. Vaikka Elsa on kyllä pikkuisen yli-innokas. Ehkä hieman liiankin ystävällinen. Ei oikein meidän tyyppiämme. No, mutta toisaalta. Mikä ettei. Tuskinpa me kuitenkaan koskaan tapaamme.

Peter ja Debbie palaavat kotiin ja risteilyn riehakkuus lipuu hiljalleen takaisin keskiluokkaiseksi lähiöelämäksi ja happamien teinien kanssa vääntämiseksi. Kunnes aivan yllättäen Elsa onkin kaupungissa. Hän on päättänyt tulla kylään, on kohta jo ovella. Peter ja Debbie alkavat raivokkaasti googlata vierastaan, kuka hän oikeastaan edes on? Hakutulokset ovat shokki. Elsasta paljastuu jotain, joka saa Debbien ja Peterin vieraanvaraisuuden ja kohteliaisuuden koetukselle. Miten Elsasta pääsee eroon? Miten tämän nyt nätisti sanoisi…

Rooleissa mm.: Vuokko Hovatta, Santeri Kinnunen, Sanna Saarijärvi, Pekka Huotari, Jari Pehkonen
Ohjaus: Milko Lehto
Suomennos: Reita Lounatvuori
Lavastus: Katariina Kirjavainen
Pukusuunnittelu: Sanna Levo
Valosuunnittelu: Petteri Heiskanen
Äänisuunnittelu: Eradj Nazimov
Videosuunnittelu: Toni Haaranen
Naamioinnin suunnittelu: Jaana Nykänen
Dramaturgi: Henna Piirto