Saavutettavuustyökalut

KAIKKI KEVÄTNÄYTÄNTÖKAUDEN 2021 ESITYKSET PERUTTU. Koronatilanteen epävarmuuteen liittyen Helsingin Kaupunginteatteri peruu kaikki kevätnäytäntökauden 2021 esitykset. Olemme yhteydessä lippuja ostaneisiin ja varanneisiin asiakkaisiimme. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerossa (09) 394 022, ma-pe klo 9-16. Lue lisää!
Helsingin Kaupunginteatteri

Nuori Näyttämö 2020–2021 osallistujat on valittu

Miika Storm Photography
4.5.2020

Valtakunnalliseen Nuori Näyttämö -hankkeeseen on valittu mukaan kaikkiaan 36 nuorten teatteriryhmää toteuttamaan uusia näytelmiä yhteistyössä ammattiteattereiden kanssa. Näistä 14 Uudenmaan alueen ryhmää jakautuu Kansallisteatterin ja Helsingin Kaupunginteatterin kesken. Työskentely huipentuu paikallisfestivaaliin Vallilan Kansallisteatterin ja studio Pasilan näyttämöillä keväällä 2021. Koko hanke päättyy komeasti valtakunnalliseen katselmukseen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä toukokuussa 2021.

Valitut ryhmät ovat monialaisia ja jakautuvat valtakunnallisesti laajalle. Helsingin Kaupunginteatterin kummiryhmät ovat Annantalon musiikkiteatteriryhmä Pyörre, Otaniemen lukio, Vaskivuoren lukio, Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun Beckett-ryhmä, Teatteri Roinelan E-ryhmä, Teatteri ILMI Ö ja nuorten itse kokoama ja pyörittämä MusTe kollektiivi.

”HKT on iloinen saadessaan olla jo kolmatta kertaa mukana tässä hienossa hankkeessa ja linkkinä nuorille teatterintekijöille ammattiteatterin maailmaan”, sanoo  yleisötyövastaava Mirja Neuvonen.

Hankkeeseen hakeneet nuorten ryhmät valmistavat ammattiteatterin mentoroimat esitykset hanketta varten tilatuista uusista näytelmistä. Teokset ovat Okko Leon Isukki, Katariina Nummisen Tyttömetsä ja Otto Sandqvistin Flamingonpunainen unelma. Kirjailijoiden tukena on toiminut dramaturgi Annina Enckell. Lisäksi dramaturgi Anna Krogerus valitsi brittiläisestä Connection-hankkeesta Harriet Braunin näytelmän Kolme, jonka on suomentanut Jukka-Pekka Pajunen.

Ryhmien työtä tukee oma nimetty kummi. Helsingin Kaupunginteatterissa kummeina aloittavat Aati Hanikka, Merja Larivaara, Vappu Nalbantoglu, Leena Rapola, Heikki Sankari, Inka Tiitinen ja Marjut Toivanen.

”Olen mielelläni mukana rakentamassa siltaa eri sukupolvien välille. Nuorilta me pitkään ammatissa olleetkin saamme varmasti uudenlaista virtaa ja valoa. Teatteri on hieno laji, jossa tarvitaan uskallusta ja heittäytymistä. Teatterissa myös ’kaikki on mahdollista’. Tervetuloa porukkaan uudet, nuoret tekijät!”, sanoo kummiksi ryhtyvä näyttelijä Merja Larivaara.

Nuori Näyttämö -hankkeen valtakunnallisena toteuttajana toimii Työväen Näyttämöiden Liitto. Hanketta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Kansan Sivistysrahasto.

Lue koko tiedote uutishuoneessa.

Lue lisää https://tnl.fi/nuorinayttamo/