Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Pääroolissa Jakomäki

Helsingin Kaupunginteatterin kolmivuotinen yleisötyöprojekti Pääroolissa Jakomäki on aloittanut toimintansa Jakomäen alueella tammikuusta 2016 ja toimii aktiivisesti Jakomäen alueella jo kolmatta vuotta. Hankkeen huipentava Suuri hiljaisuus – esitys mahdollisesta tulevaisuudesta saa ensi-iltansa toukokuussa 2018!

Pääroolissa Jakomäki on osa Helsingin kaupungin Helsingin malli -hanketta, jonka tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa ja jossa taidelaitoksia ja taiteen ammattilaisryhmiä kannustetaan toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Pääroolissa Jakomäki tutustuu eri-ikäisiin ja -taustaisiin jakomäkeläisiin ja tarjoaa erilaisia osallistumisen muotoja teatterityöskentelyyn. Tavoitteena on alueen kulttuuritarjonnan kehittäminen yhdessä asukkaiden kanssa. Projekti koostuu useista jakomäkeläisten ryhmien kanssa toteutettavista työskentelyvaihteista, joissa tutkimme aluetta teatteritaiteen keinoin ja valmistamme pieniä ja suurempia esityskokonaisuuksia.

Projekti huipentuu toukokuussa 2018 ensi-iltansa saavaan musiikkiteatteriesitykseen, jonka esiintyjinä toimivat toimintaan osallistuneet ryhmät. Suuri hiljaisuus – esitys mahdollisesta tulevaisuudesta nähdään Malmitalolla 17.5., 18.5. sekä 19.5. ja studio Pasilassa 22.5. sekä 23.5. Lue lisää esityksen omalta sivulta.

Seuraa hanketta:

www.facebook.com/paaroolissajakomaki

instagram: @paaroolissajakomaki

Lisätietoja: paaroolissajakomaki@hkt.fi p. 040 652 9932