Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Pääroolissa Jakomäki

Helsingin Kaupunginteatterin kolmivuotinen yleisötyöprojekti Pääroolissa Jakomäki on aloittanut toimintansa Jakomäen alueella tammikuusta 2016 ja toimii aktiivisesti Jakomäen alueella jo toista vuotta.

Projekti on osa Helsingin kaupungin Helsingin malli -hanketta, jonka tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa ja jossa taidelaitoksia ja taiteen ammattilaisryhmiä kannustetaan toimimaan seiniensä ulkopuolella eri kaupunginosissa yhteistyössä alueen asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Pääroolissa Jakomäki tutustuu eri-ikäisiin ja -taustaisiin jakomäkeläisiin ja tarjoaa erilaisia osallistumisen muotoja teatterityöskentelyyn. Tavoitteena on alueen kulttuuritarjonnan kehittäminen yhdessä asukkaiden kanssa. Projekti koostuu useista jakomäkeläisten ryhmien kanssa toteutettavista työskentelyvaihteista, joissa tutkimme aluetta teatteritaiteen keinoin ja valmistamme pieniä ja suurempia esityskokonaisuuksia.
Projekti huipentuu toukokuussa 2018 ensi-iltansa saavaan musiikkiteatteriesitykseen, jonka esiintyjinä toimivat toimintaan osallistuneet ryhmät.

Seuraa hanketta:

www.facebook.com/paaroolissajakomaki

instagram: @paaroolissajakomaki

Lisätietoja: paaroolissajakomaki@hkt.fi p. 040 652 9932

  

 

 

 

 

 

Syksyn 2017 ajan Jakomäessä on käynnissä viikoittaiset avoimet teatteri- ja musiikkityöpajat. Työpajoissa tutustutaan teatteritaiteen eri osa-alueisiin: esiintyjyyteen, lavastamiseen, puvustamiseen, äänenkäyttöön, teatterimusiikkiin ja käsikirjoittamiseen. Työpajat on suunnattu kaikille yli 10-vuotiaille Jakomäen tai lähialueiden asukkaille.
Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: paaroolissajakomaki@hkt.fi / 0406529932