Saavutettavuustyökalut

Taidetta koteihin Kalasatama

Taidetta koteihin -tapahtumat saavat jatkoa – Kalasataman asukkaat esittäytyvät taideinstallaatiossa, joka rakentuu kauppakeskus REDIin 10.11.2021-21.11.2021.

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö aloitti syyskaudella 2020 Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokoaa yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista.

Taidetta koteihin Kalasatama -projektissa alueen asukkaiden kodit tehdään näkyväksi julkisessa tilassa toteutettavan multimediainstallaation keinoin. Kalasataman kodeista kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi on nähtävissä kauppakeskus REDIssä 10.11.-21.11.2021 arkipäivisin klo 15-20 ja viikonloppuisin klo 12-17. Kuvan, äänen ja tekstin yhdistelmä upottaa katsojansa yhteen mahdolliseen otantaan kalasatamalaisuudesta ja kalasatamalaisten kotien tunnelmasta.

Projekti on osa Helsingin kaupungin rahoittamaa Kalasataman ympäristötaidehanketta ja jatkoa Helsingin Kaupunginteatterin Koillis-Helsingissä toteuttamille Taidetta koteihin -tapahtumille, joissa esityksiä toteutettiin ihmisten olohuoneissa ja pihoilla.

Taidetta koteihin -esitykset ovat tähän mennessä saaneet ilahduttavan innostuneen vastaanoton, ja on ollut hienoa päästä toteuttamaan uudistunutta konseptia Kalasatamassa”, toteaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Janne Puustinen projektin työryhmästä.

Projektin toteuttaa Helsingin Kaupunginteatterille nelihenkinen joukko eri alojen taiteilijoita. Mukana ovat kuvataiteilija Sofi Häkkinen, muusikko ja äänisuunnittelija Aleksi Kinnunen sekä teatterintekijät Janne Puustinen ja Laura Ikonen, jotka yhdessä vastaavat sekä materiaalin keruusta että valmiin teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

”Alueen asukkaat ovat rohkeasti avanneet meille kotiensa ovia ja ottaneet meidät avosylin vastaan haastavista ajoista huolimatta. Olemme päässeet kokemaan huikeita sukelluksia Kalasatamassa asuvien ihmisten arkitodellisuuteen, ja nyt odotamme innolla, että pääsemme tiivistämään ytimen tuosta kaikesta myös yleisön nähtäville”, projektin taiteilijat hehkuttavat.

Taidetta koteihin Kalasatama Facebook
#taidettakoteihin #kalasatama #hktfi #redihelsinki

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Yleisötyöntekijä Janne Puustinen, janne.puustinen@hkt.fi, 050 475 8701
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki

Kuva Laura Ikonen