Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan nähtyä.

Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Ryhmän valvova opettaja saa lippunsa henkilökuntahintaan.

Mörköooppera (esiopetus ja ala-asteen 1.-4. luokka)
Ikivihreät Mörköoopperan laulut kantavat edelleen yli sukupolvien. Mökkyrän satumaasta tullut Mörkö ilmestyy lasten joukkoon ja lähtee tutustumaan HelsinkiinHauskat hahmot, vauhdikas tanssi ja mukaansatempaava musiikki vievät matkalle, jossa lapsen silmin katsotaan ja pohditaan ympäröivää maailmaa. Työpaja- ja esityspaketin hinta 18€/oppilas.

Syntipukki (yläkoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)
Agapetuksen ”Syntipukki” -näytelmä on perinteinen suomalainen komedia, mutta juju on tässä: se tullaan esittämään joka ilta ilman etukäteen sovittua kiinteää roolijakoa. Roolijako tehdään näyttelijöiden kesken arpomalla, joten esitykseen tullessaan kukaan näyttelijä ei vielä tiedä, mitkä roolit hän illalla saa. Yhteistuotanto Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa. Työpaja- ja esityspaketin hinta 14€/ oppilas.

Fly Me To The Moon (yläkoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)
Menestysnäytelmä Kiviä taskussa -kirjailijan komedia kahdesta tuiki tavallisesta kotihoitajasta, jotka helppo raha houkuttelee ennalta-arvaamattomiin tilainteisiin asiakkaan menehtyessä. Esitys kaikessa hauskuudessaan haastaa pohtimaan omantunnon kysymyksiä. Esityksen kesto 75 min. Esityskieli ruotsi, näytelmä tekstitetään suomeksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/ oppilas. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi.

Kinky Boots (9. luokka, lukio ja ammatillinen oppilaitos)
Sensaatiomainen, parhaana musikaalina Tony-, Grammy- ja Olivier-palkittu, vuosikymmenen suurin show saapuu vihdoin syksyllä 2018 Helsinkiin. Pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä musikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista. Työpaja- ja esityspaketin hinta 20 €/ oppilas.

Huonosti vartioitu tyttö (lukio, ammatillinen oppilaitos)
Vahvasti tanssin taitoon ja ilmaisuvoimaan luottava esitys, jonka inspiraationa on samanniminen klassinen baletti menneiltä vuosisadoilta. Teos piirtää kuvan naisesta, joka on kasvanut miettimään omaa kunnollisuuttaan ja kiltteyttään. Helsinki Dance Company on HKT:n oma tanssiryhmä, jonka tanssiteatteri on ainutlaatuista ja omaleimaista. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/ oppilas.

Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti (lukio ja ammatillinen oppilaitos)
Brechtin ja Wuolijoen komediaa pidetään yhtenä eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden tunnetuimmista herran ja hänen palvelijansa välisen suhteen kuvauksista. Klassikkokomedia saa tuoreita sävyjä ohjaaja Kari Heiskasen käsittelyssä. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Nukkekoti 2 (lukio ja ammatillinen oppilaitos)
Nukkekoti, osa 2 tapahtuu 15 vuotta sen jälkeen, kun Nora Helmer Nukkekoti-näytelmän lopussa jätti perheensä. Palkittu Broadway näytelmä kertoo vastuusta, vapaudesta, tasa-arvosta ja rakastamisen vaikeudesta. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Kysy lisää: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.