Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa esiopetuksen, peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja liittyen teatteriesityksiin. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan jo nähtyä esitystä.

Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Yli 10 hengen oppilasryhmien valvovien opettajien liput teatterialan hintaan: puhenäytelmät 10/12€, musikaalit 22€. Työpaja- ja esitys-paketteja on tarjolla rajattu määrä ja ne koskevat ma-pe näytöksiä.

 

ILMOITTAUTUMINEN TYÖPAJA JA TEATTERIESITYS -KOKONAISUUKSIIN:  

YLEISÖTYÖVASTAAVA MIRJA NEUVONEN, mirja.neuvonen@hkt.fi/040 352 3969  

 

Tahvo ja Bella  (esiopetus ja alakoulun 1.-3.luokka) 

Ihana tarina ystävyydestä! Meksikonkarvatonkoira Bella asuu Majakkasaarella yhdessä emäntänsä, majakanvartija Selman kanssa. Erään myrskyn mukana saarelle saapuu Tahvo-kissa, joka haluaa kovasti tehdä vaikutuksen Bellaan. Lauluin höystetyssä esityksessä päästään seuraamaan, miten kolmikko selviää yhdessä majakanvartijan tärkeistä tehtävistä!  Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas. 

12 lahjaa Joulupukille (esiopetus ja alakoulun 1.-3.luokka) 

Mauri Kunnaksen rakastettu klassikkotarina taiotaan joulun aikaan eläväksi pienen näyttämön lämpiöön. Joulupukin kylässä, Korvatunturilla, käy kova vilske ja hyörinä, kun tonttujen suureen joulujuhlaan on enää kaksitoista päivää. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas. 

Pienet ketut (9.luokka, lukio ja ammatilliset oppilaitokset) 

Pienet ketut on suurten tunteiden perhedraama, joka lukeutuu amerikkalaisten draamojen klassikoihin. Tässä perheessä ei voiteta rakkaudella, vaan ahneudella – kuka on valmis menemään pisimmälle. Esitys, joka pistää katsojan pohtimaan, mikä on elämässä tärkeää. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/opiskelija. 

Riistapolku (lukio ja ammatilliset oppilaitokset) 

Saksalaisen nykydramaatikon Franz Xaver Kroetzin kirjoittama ja Lauri Maijalan ohjaama Riistapolku on väkevä perhetragedia, joka menee ihon alle edeten trillerimäisellä intensiteetillä. Riistapolku on tarina aivan tavallisesta perheestä – kunnes tapahtuu jotain odottamatonta, joka muuttaa perheen elämän. Riistapolku on kertomus aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta ja sukupolvien välisestä kuilusta, kielletystä ensirakkaudesta, joka pakottaa katsojan kysymään, mitä on oikea rakkaus ja kenellä on oikeus rakastaa. Esitys kertoo yhtä lailla vanhempien voimattomuudesta vieraaksi kasvaneen lapsensa kanssa kuin nuorten pakottavasta halusta ottaa elämä omiin käsiin. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/opiskelija. 

Kolmen kimppa(yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset) 

Nokkela ranskalainen komedia eroamisen ja suoraan puhumisen vaikeudesta. Kuka vetääkään lopulta pisimmän korren? Kolmen kimppa on komedia, jossa katsoja tietää aina jotain enemmän kuin roolihahmot. Näytelmä vie katsojan keskelle huvittavaa tragikomediaa, jossa mahdottomasta tilanteesta tuleekin suorastaan toivoton. Tämän teoksen tenho on kuitenkin erityisesti näyttelijät ja heidän työskentelynsä, sillä tilannekomiikka ja tragikomedia ovat näyttelijän herkkua. Silloin mitataan näyttelijän tekniikkaa, rytmitajua, läsnäoloa, riskinottokykyä, heittäytymistä, tarkkuutta ja karismaa. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/opiskelija. 

Helsingin Kaupunginteatteri on mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa. Syksyllä 2019 teatteriimme saapuu Kolmen kimppa -esitystä katsomaan noin 1800 kahdeksasluokkalaista ympäri Suomen. Taidetestaajille suunnattu opettajien materiaalipaketti on kaikkien kouluryhmien hyödynnettävissä.   

Tutustu Taidetestaajat-materiaaliin täältä: https://hkt.fi/yleisotyo/projektit/ 

Täydellinen lauantai (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)  

Pekka Strangin tähdittämä komedia, jossa päähenkilö Markus on haaveillut vuosikausia harvinaisesta jazzlevystä, ja tehnyt vihdoin uskomattoman onnekkaan löydön kirpputorilta. Nyt hän toivoo saavansa hetken omaa laatuaikaa voidakseen rauhassa kuunnella legendaarista, kauan haaveilemaansa levyä. Mutta kuten komediassa kuuluukin, juuri ratkaisevalla hetkellä alkaa tapahtua… Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/opiskelija. 

Stella Polaris improvisoi! (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)  

Improvisoidussa esityksessä ei ole käsikirjoitusta tai ennalta sovittua juonta, vaan jokainen esitys on ainutkertainen ja syntyy esityshetkessä. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/opiskelija.