Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan nähtyä.

Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Yli 10 hengen oppilasryhmien valvovien opettajien liput: puhenäytelmät 10€, musikaalit 22€.

Mörköooppera (esiopetus ja ala-asteen 1.-4. luokka)
Ikivihreät Mörköoopperan laulut kantavat edelleen yli sukupolvien. Mökkyrän satumaasta tullut Mörkö ilmestyy lasten joukkoon ja lähtee tutustumaan HelsinkiinHauskat hahmot, vauhdikas tanssi ja mukaansatempaava musiikki vievät matkalle, jossa lapsen silmin katsotaan ja pohditaan ympäröivää maailmaa. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas.

Kaasua, komisario Palmu! (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Rikosetsivä Palmu palaa Kaupunginteatteriin, suurelle näyttämölle komediallisessa rikosjännärissä Kaasua, komisario Palmu! joka perustuu Mika Waltarin mestarilliseen salapoliisiromaaniin. Yksi rakastetuimmista suomalaisista tarinoista tarjoaa ovelaa, leppoisaa huumoria, ajankuvaa ja vanhaa Helsinkiä jännittävässä paketissa. Tapahtumia lavalla siivittää upein sävelin huippujazzmuusikoista koottu viisihenkinen orkesteri. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.
Helsingin Kaupunginteatteri on mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat -hankkeessa, jonka myötä keväällä 2019 Kaasua, komisario Palmu! -näytelmää saapuu katsomaan n. 1900 kasiluokkalaista. Taidetestaajille tehty opettajien MATERIAALIPAKETTI on kuitenkin kaikkien oppilasryhmien hyödynnettävissä.

Tahto (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Sukellus huippu-urheilun hulluuteen ja sankaruuteen.  Aina Bergrothin näytelmä kertoo olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarisen tarinan toden, mielikuvituksen ja voitontahdon siivittämänä. Valitsiko Aino-Kaisa hiihdon vai hiihto hänet? Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Comeback -räpätessä roiskuu! (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
”Ku poistuin kehäst viimeks, poistuin voittajana. Olin taistellu väsymättä. Loppuun asti. Tuli hiljasta. Veteraaneist tuntu varmaan tältä. Sota on ohi, mut pollan sisäl taistelu jatkuu…” Kotimainen uutuuskomedia yhdistää farssimaiset juonenkäänteet ja tämän ajan kuumimmat hahmot riemukkaaksi parodiaksi. Railakas sekoilusoppa on valmis, kun näyttämölle astuu comebackia tekevä räppäri Biiffi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Sommarboken (peruskoulun 6.-9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Tove Janssonin rakastettuun romaaniin perustuva näytelmä Sommarboken (Kesäkirja) palaa Lilla Teaternin ohjelmistoon 22.2.2019. Näytelmä kertoo nuoren Sophia-tytön ja vanhan isoäidin ystävyydestä ja yhteisestä kesänvietosta Suomenlahden saarella. Kun toisen elämä alkaa jo hiipua, toisella se on kokonaan vielä edessä. Sommarboken baserar sig på Tove Janssons älskade roman. Den är en själfull skildring av den spirande vänskapen mellan en liten flicka som har livet framför sig och en gammal farmor som har livet bakom sig. Esityksissä tekstitys suomeksi. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas.

Kirsikkatarha (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt näytelmä Kirsikkatarha on kertomus perheestä, nostalgiasta ja kaipuusta. Ja niin kuin aina elämässä lopulta, vaikka sitä ei itselleen myöntäisikään, rakkaudesta. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas.

En blick är en blick är en blick
En blick är en blick är en blick  kertoo katseen voimasta ja välttämättömyydestä. Miten kuvittelemme, että muut näkevät meidät? Mitä näkökulmia voimme valita itsestämme, toisistamme ja ympäristöstämme?  Tuotanto on yhteistyö Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisten näyttelijäopiskelijoiden sekä lapsille ja nuorille uutta draamaa tuottavan Ung Dramatik -projektin kanssa.
Hur föreställer vi oss att andra ser oss? Vilka perspektiv kan vi välja på oss själva, varandra, vår omgivning? Vad händer med vår självbild när blickens makt ökar? Om blickens makt och nödvändighet.  Produktionen är ett samarbete mellan Lilla Teatern, Ung Dramatik och Teaterhögskolans svenskspråkiga skådespelarstuderande. Ensi-ilta Lilla Teaternissa 25.4.2019Esityksissä tekstitys suomeksi. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas.

Kysy lisää: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.