Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan nähtyä.

Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Yli 10 hengen oppilasryhmien valvovien opettajien liput: puhenäytelmät 10€, musikaalit 22€.

Mörköooppera (esiopetus ja ala-asteen 1.-4. luokka)
Ikivihreät Mörköoopperan laulut kantavat edelleen yli sukupolvien. Mökkyrän satumaasta tullut Mörkö ilmestyy lasten joukkoon ja lähtee tutustumaan HelsinkiinHauskat hahmot, vauhdikas tanssi ja mukaansatempaava musiikki vievät matkalle, jossa lapsen silmin katsotaan ja pohditaan ympäröivää maailmaa. Työpaja- ja esityspaketin hinta 18€/oppilas.

Fly Me To The Moon (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Menestysnäytelmä Kiviä taskussa -kirjailijan komedia kahdesta tuiki tavallisesta kotihoitajasta, jotka helppo raha houkuttelee ennalta-arvaamattomiin tilainteisiin asiakkaan menehtyessä. Esitys kaikessa hauskuudessaan haastaa pohtimaan omantunnon kysymyksiä. Esityksen kesto 75 min. Esityskieli ruotsi, näytelmä tekstitetään suomeksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/ oppilas. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi.

Huonosti vartioitu tyttö (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Vahvasti tanssin taitoon ja ilmaisuvoimaan luottava esitys, jonka inspiraationa on samanniminen klassinen baletti menneiltä vuosisadoilta. Teos piirtää kuvan naisesta, joka on kasvanut miettimään omaa kunnollisuuttaan ja kiltteyttään. Helsinki Dance Company on HKT:n oma tanssiryhmä, jonka tanssiteatteri on ainutlaatuista ja omaleimaista. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/ oppilas.

Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Brechtin ja Wuolijoen komediaa pidetään yhtenä eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden tunnetuimmista herran ja hänen palvelijansa välisen suhteen kuvauksista. Klassikkokomedia saa tuoreita sävyjä ohjaaja Kari Heiskasen käsittelyssä. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Nukkekoti 2 (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Nukkekoti, osa 2 tapahtuu 15 vuotta sen jälkeen, kun Nora Helmer Nukkekoti-näytelmän lopussa jätti perheensä. Palkittu Broadway näytelmä kertoo vastuusta, vapaudesta, tasa-arvosta ja rakastamisen vaikeudesta. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Maria Brauns äktenskap (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Lilla Teaternin Maria Braunin avioliitto suodattaa yhden naishahmon läpi talouskasvun ihanteen, patriarkaatin murenemisen ja pimeän rakkaustarinan Saksassa, jossa sorretut ja syrjäytyneet tunteet päätyvät lopulta keinottelun ja vaikutusvallan kautta katastrofaalisiin tekoihin. Kehuttu näytelmä pohjautuu Fassbinderin elokuvaan (1978).
Esityskieli ruotsi, tekstitys suomeksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/ opiskelija. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi.

Kaasua, komisario Palmu! (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Rikosetsivä Palmu palaa Kaupunginteatteriin, suurelle näyttämölle komediallisessa rikosjännärissä Kaasua, komisario Palmu! joka perustuu Mika Waltarin mestarilliseen salapoliisiromaaniin. Yksi rakastetuimmista suomalaisista tarinoista tarjoaa ovelaa, leppoisaa huumoria, ajankuvaa ja vanhaa Helsinkiä jännittävässä paketissa. Tapahtumia lavalla siivittää upein sävelin huippujazzmuusikoista koottu viisihenkinen orkesteri. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 29.11.2018. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Tahto (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Sukellus huippu-urheilun hulluuteen. Aina Bergrothin näytelmä kertoo olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarisen tarinan, kaikessa kovuudessaan ja herkkyydessään. Valitsiko Aino-Kaisa hiihdon vai hiihto hänet? Ensi-ilta pienellä näyttämöllä 24.1.2019. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Comeback -räpätessä roiskuu! (yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
”Ku poistuin kehäst viimeks, poistuin voittajana. Olin taistellu väsymättä. Loppuun asti. Tuli hiljasta. Veteraaneist tuntu varmaan tältä. Sota on ohi, mut pollan sisäl taistelu jatkuu…” Kotimainen uutuuskomedia yhdistää farssimaiset juonenkäänteet ja terävän aikalaissatiirin comebackia tekevästä räppäri Biiffistä riemukkaaksi sekoilusopaksi. Ensi-ilta Arena-näyttämöllä 30.1.2019. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/ opiskelija.

Sommarboken (peruskoulun 6.-9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Tove Janssonin rakastettuun romaaniin perustuva näytelmä Sommarboken (Kesäkirja) palaa Lilla Teaternin ohjelmistoon 22.2.2019. Näytelmä kertoo nuoren Sophia-tytön ja vanhan isoäidin ystävyydestä ja yhteisestä kesänvietosta Suomenlahden saarella. Kun toisen elämä alkaa jo hiipua, toisella se on kokonaan vielä edessä. Sommarboken baserar sig på Tove Janssons älskade roman. Den är en själfull skildring av den spirande vänskapen mellan en liten flicka som har livet framför sig och en gammal farmor som har livet bakom sig. Esityksissä tekstitys suomeksi. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas.

Kirsikkatarha (lukio ja ammatilliset oppilaitokset)
Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt näytelmä Kirsikkatarha on kertomus perheestä, nostalgiasta ja kaipuusta. Ja niin kuin aina elämässä lopulta, vaikka sitä ei itselleen myöntäisikään, rakkaudesta. Ensi-ilta suurella näyttämöllä 28.2.2019. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas.


Kysy lisää: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.