Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan nähtyä.


Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Ryhmän valvova opettaja saa lippunsa henkilökuntahintaan. Työpaja- ja esityspaketteja on tarjolla rajoitettu määrä seuraaviin esityksiin:

Mörköooppera (esiopetus, peruskoulun 1.-3.-luokat)
Ikivihreät Mörköoopperan laulut kantavat edelleen yli sukupolvien. Mökkyrän satumaasta tullut Mörkö ilmestyy lasten joukkoon ja lähtee tutustumaan HelsinkiinHauskat hahmot, vauhdikas tanssi ja mukaansatempaava musiikki vievät matkalle, jossa lapsen silmin katsotaan ja pohditaan ympäröivää maailmaa.
Työpaja- ja esityspaketin hinta 18€/oppilas

Rakastunut Shakespeare
(peruskoulun 7.-9. -luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Helsingin Kaupunginteatterin kevään 2018 suuren näyttämön suurteos pohjautuu seitsemän Oscar-palkintoa voittaneeseen menestyselokuvaan. Tässä intohimoisessa ja älykkäässä rakkauskomediassa eletään Lontoossa vuotta 1593. Uutta teosta teatterilleen työstävä Will Shakespeare kohtaa koe-esiintymisissä ihmeellisen Lady Violan ja tästä alkaa kaikkien aikojen rakkausnäytelmä. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas

Myrskyluodon Maija (peruskoulun 7.-9. -luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Suuren suosion saanut Myrskyluodon Maija on Lasse Mårtensonin säveltämä uusi kotimainen suurmusikaali. Lumoava esitys piirtää vahvasti visuaalisen kuvan suomalaisen naisen itsenäistymisestä ja elämästä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto -nimisellä saarella. Työpaja- ja esityspaketin hinta 25€/permanto, 20€/parveke.

Mannerheim ja saksalainen suudelma (lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Juha Vakkurin intensiivinen historiallinen näytelmä Mannerheim ja saksalainen suudelma avaa uusia näkökulmia Suomen historian todellisiin vaaran vuosiin ja maan pysyviin riippuvuussuhteisiin kahdesta suurvallasta. Kaupunginteatterin suuren näyttämön teos piirtää tuoreen ja inhimillisen kuvan Suomen ensimmäisestä suurmiehestä, joka pelasti maansa kahdesti. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas.

Älä pukeudu päivälliselle (peruskoulun 9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Hillittömiä selityksiä ja läheltä piti -tilanteita tarjoava valoakin nopeampi farssi valtaa Arena-näyttämön! Upealla ensemblellä varustettu teos vie meidät juhliin Fiskarsiin, jossa mikään muu kuin väärinkäsitykset ei ole varmaa. Ohjauksesta vastaa komedian asiantuntija Jaakko Saariluoma. Esitykset Arena-näyttämöllä. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas.

Sommarboken (peruskoulun 6.-9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Sommarboken (Kesäkirja) on Tove Janssonin rakastettuun romaaniin perustuva näytelmä. Se kertoo nuoren Sophia-tytön ja vanhan isoäidin ystävyydestä ja yhteisestä kesänvietosta Suomenlahden saarella. Kun toisen elämä alkaa jo hiipua, toisella se on kokonaan vielä edessä.
Sommarboken baserar sig på Tove Janssons älskade roman. Den är en själfull skildring av den spirande vänskapen mellan en liten flicka som har livet framför sig och en gammal farmor som har livet bakom sig.
Näytökset Lilla Teaternissa. Esityksissä tekstitys suomeksi. Työpaja saatavilla suomeksi tai ruotsiksi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 12€/oppilas.

Kysy lisää: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.