Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Työpaja ja teatteriesitys

Tutustu teokseen toiminnallisesti! Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa peruskoulun, lukion sekä ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille työpaja- ja esityspaketteja. Ryhmät osallistuvat teatterityöpajaan, joka valmistaa esityksen seuraamiseen tai jossa pohditaan nähtyä.

Työpajat toteutetaan teatterin tai koulun tiloissa. Ryhmän koko voi olla 10–35 henkilöä. Ryhmän valvova opettaja saa lippunsa henkilökuntahintaan. Työpaja- ja esityspaketteja on tarjolla rajoitettu määrä seuraaviin esityksiin:

Peppi Pitkätossu (peruskoulu 1.-6.-luokat)
Kun maailman vahvin tyttö, Peppi Pitkätossu eräänä päivänä muuttaa apinoineen ja hevosineen hylättyyn taloon, koko kylä menee sekaisin! Pepin ajaton anarkia pääsee oikeuksiinsa huikeassa visuaalisessa toteutuksessa ja iki-ihanassa musiikissa suurella näyttämöllä. Työpaja- ja esityspaketin hinta permanto 22 €, parveke 17 €/oppilas.

Palkkamurhaajan painajainen (peruskoulun 7.- 9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Palkkamurhaajan painajainen on huippuunsa viritetty farssikomedia kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin. Toinen on ammattitappaja ja toinen maailman rasittavin, huomiota vaativa ressukka. Yritä siinä sitten hoitaa työsi. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15 €/oppilas. Näytökset Arena-näyttämöllä.

Mannerheim ja saksalainen suudelma (lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Juha Vakkurin intensiivinen historiallinen näytelmä Mannerheim ja saksalainen suudelma avaa uusia näkökulmia Suomen historian todellisiin vaaran vuosiin ja maan pysyviin riippuvuussuhteisiin kahdesta suurvallasta. Kaupunginteatterin suuren näyttämön uutuusnäytelmä piirtää tuoreen ja inhimillisen kuvan Suomen ensimmäisestä suurmiehestä, joka pelasti maansa kahdesti. Työpaja- ja esityspaketin hinta 20€/oppilas.

Kultainen vasikka (peruskoulun 9.-luokat, lukio, ammatilliset oppilaitokset)
Maria Jotunin klassikkoteksti kertoo epävakaiden olojen ja puutteen keskellä keinottelemaan ryhtyvistä ihmisistä, jotka unelma nopeasta rikastumisesta ja sen tuomasta turvasta sokaisee. Kaikki on kauppatavaraa, myös rakkaus. Työpaja- ja esityspaketin hinta 15€/oppilas.

Det ordnar sig, sapiens!
Lilla Teaternin syksyn revy on rehevä satiiri sekavasta maailmasta. Missä olemme nyt ja mihin tiemme vielä vie? Hersyvä katsauksen tulevaisuuteen tarjoilee Lilla Teaternin ensemble. Työpaja- ja esityspaketin hinta on 15€. Näytökset Lilla Teaternissa. Esityskieli ruotsi, tekstitys suomeksi!

Kysy lisää: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.