Saavutettavuustyökalut

Turvallisesti teatteriin - katso ohjeistuksemme turvalliseen teatterikäyntiin täältä.
Helsingin Kaupunginteatteri

Valokeilassa Koillinen 2019-2021

Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak -Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide-ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Toiminnan keskiössä on vuorovaikutus alueen asukkaiden ja taiteilijoiden välillä. Tekijät kutsuvat kaikki alueen asukkaat osallistumaan taidetoimintaan ei pelkästään katsojina vaan myös itse aktiivisina toimijoina. Taidetahot yhdessä ja erikseen jalkautuvat työskentelemään asuinympäristöihin lähelle asukkaiden arkea.

www.valokeilassakoillinen.fi
Facebook-sivut
@valokeilassakoillinen

Hanke on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyötä ja sen vetäjinä toimivat teatteri-ilmaisun ohjaajat Laura Ikonen, Janne Puustinen ja Martta Pesonen.
Valokeilassa Koillinen on yksi Helsinigin kaupungin Helsingin -malli hankkeista.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan:
laura.ikonen@hkt.fi
050 475 8701

Olipa keran lapsi – Kuvassa Laura Ikonen, Aleksi Kinnunen, Anna-Maria Vänskä, Janne Puustinen – Kuva © Annika Miettinen

Hankkeen ensimmäisenä vuonna 2019 Helsingin Kaupunginteatterin taiteilijat vierailivat alueen päiväkodeissa ja toteuttivat lapsilta kerättyyn materiaaliin pohjatuvan Olipa kerran lapsi -lastenteatteriesityksen. Lisäksi syksyllä 2019 nähtiin Verhot ovat auki jos niitä onkaan -esitys, joka koostui syksyn aikana Tapulikaupungin aikuisten teatterityöpajoihin osallistuneiden teksteistä ja ajatuksista koti-teemaan liittyen. Syksyllä Helsingin Kaupunginteatteri aloitti myös suositut Taidetta koteihin -tapahtumat, joissa esityksiä tuodaan paikallisiin olohuoneisiin ja kotien pihoille.

Vuonna 2020 Kaupunginteatteri valmistaa syksyllä alueen ulkotiloissa kiertävän teatteriesityksen Kylässä koillisessa – kiertomatka pihoilta poluille, jonka esiintyjinä toimivat eri-ikäiset alueen asukkaat.

Hankkeen tulevat esitykset:

 

Kylässä koillisessa – kiertomatka pihoilta poluille

Tapulikaupunki, Helsinki, Suomi. Asunnossa Palokoukunkujalla leivotaan pullaa, kun Sikalanmäeltä päin kantautuu äkkiä omituista meteliä. Kun kaksi innokasta kaupunkiopasta koppaa yleisön mukaansa, on kiertomatka koillishelsinkiläisille pihoille ja poluille jo hyvässä vauhdissa. Matkan aikana koillisen maisemassa kohdataan joukko yllättäviäkin vastaantulijoita, joilla kullakin on alueeseen oma henkilökohtainen suhteensa. Lisäksi ilmassa on juhlan tuntua — ehkä myös yleisö on kutsuttu?

Osana Valokeilassa Koillinen -taidehanketta Helsingin Kaupunginteatteri ja Pohjois-Helsingin Bändikoulu toteuttavat Koillis-Helsingin ulkotiloissa kiertävän esityksen Kylässä koillisessa — kiertomatka pihoilta poluille. Nimensä mukaisesti esitys tutkailee, millaista on hetkeksi heittäytyä koillishelsinkiläiseen todellisuuteen, eksyä kiertomatkalle halki paikallisten pihojen ja polkujen.

Kylässä Koillisessa – kiertomatka pihoilta poluille. Kuvaaja: Satbir Singh

 

Esitys käynnistyy Palokoukunkujalta Tapulikaupungista ja sen aikana kuljetaan noin kahden kilometrin matka Puustellinmetsän läpi Suutarilan kaupunginosan puolelle. Esitys kestää noin puolitoista tuntia ja matkaa taitetaan vaihtelevassa maastossa.

Esitykseen on varattava paikka etukäteen. Varausvahvistuksen yhteydessä ilmoitetaan osoite ja tarkemmat saapumisohjeet. Esitykseen on vapaa pääsy.

Esitysajat:

La 12.9. ensi-ilta klo 14

Ti 15.9. klo 18

To 17.9. klo 18

La 19.9. klo 14

Su 20.9. klo 14

Ke 23.9. klo 18

To 24.9. klo 18

Su 27.9. klo 14

Lisätiedot ja varaukset: valokeilassakoillinen@hkt.fi tai 050 475 8701.

Esityksen taiteellinen työryhmä:

Janne Puustinen, Laura Ikonen, Martta Pesonen, Aleksi Kinnunen, Angela Aldebs

Esiintyjinä paikalliset asukkaat ja Valokeilassa Koillinen -taidehankkeen osallistujat.

 

Kylässä Koillisessa – kiertomatka pihoilta poluille. Kuvaaja: Satbir Singh