Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri kutsuu kummilapset tutustumaan teatterin taikaan ja tekijöihin

Tiedote   05.09.2022

Helsingin Kaupunginteatteri kutsuu vuonna 2021 syntyneet kummilapset kurkkaamaan, miltä päivä ja yö tuntuvat ja näyttävät teatterin uumenissa. Taaperot teatterissatapahtumat järjestetään Kaupunginteatterilla 12. – 13. syyskuuta osana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hanketta.

Kaupunginteatterin valoisassa suuren näyttämön lämpiössä pääsee tutustumaan teatterin eri osastoihin, kuten pukuihin, lavastukseen ja tarpeistoon sekä nauttimaan aurinkoisista musiikkituokioista. Pienen näyttämön lämpiöön rakentuu öinen metsä, jossa pääsee rauhoittumaan satujen, lorujen ja iltalaulujen parissa.

”Haluamme kutsua kummilapsemme perheineen kokemaan ja aistimaan teatterin taianomaista tunnelmaa sekä tutustumaan ihmisiin, jotka ihan konkreettisesti toteuttavat tätä taikaa. Taaperotapahtumamme esittelee kaikkea sitä, mitä talossamme tapahtuu päivisin ja jopa öisin. Toivomme myös, että kummilapsiperheet kohtaavat toisiaan tapahtumassa”, kertoo yleisötyövastaava Mirja Neuvonen.

Helsingin Kaupunginteatteri on yksi Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijoista ja yksi helsinkiläisten vuonna 2021 syntyvien lasten teatterikummeista. Kummiteatterit tarjoavat vuosittain kaksi tapahtumaa, joihin kummilapset voivat osallistua perheensä kera. Teattereiden tarjoamat tapahtumat voivat olla esityksiä tai tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Tapahtumat suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille.

Helsingin Kaupunginteatterin kummilapsitoiminta startattiin syksyllä 2021 Mukavaa matkaa! -vauvateatteriesityksellä, ja nyt kun lapset ovat kasvamassa vauvoista taaperoiksi, tarjolla on toisenlainen tapa tutustua teatterin maailmaan.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummiteattereina vuonna 2021 syntyville lapsille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Nukketeatteri Sampo. Teatteritapahtumat ovat maksuttomia, ja niitä järjestetään teattereiden lisäksi eri puolilla Helsinkiä.

Kulttuurin kummilapsi -toiminnan tarkoitus on lisätä helsinkiläisten perheiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä taiteen ja kulttuurin keinoin. Toiminta kannustaa matalalla kynnyksellä näkemään, kuulemaan ja kokemaan kotikaupunkia sekä tutustumaan sen kulttuuripaikkoihin.

Kulttuurin kummilapset -hanketta hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Toiminnan mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus.

Teatterin kummilasten Taaperot teatterissa -tapahtumat ma 12.9.klo 16–17 ja 18–19, ti 13.9. klo 10–11 ja 12–13 Helsingin Kaupunginteatterilla (Eläintarhantie 5).

Lapset saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta. Mukaan toimintaan voi ilmoittautua verkkosivustolla kummilapset.hel.fi.

#kulttuurinkummilapset #helsinki @hktfi @hkt_yleisotyo

Kerromme mieluusti lisää:
Yleisötyövastaava mirja.neuvonen@hkt.fi / 0403523969
Yleisötyöntekijä jenny.jumppanen@hkt.fi / 0406529932

Lisätietoja hankkeesta:
www.kummilapset.hel.fi
https://hkt.fi/projektit/kulttuurin-kummilapset/
kulttuurin.kummilapset@hel.fi