Saavutettavuustyökalut

Katja Küttner ja Martti Suosalo uuden Turvamies-komedian tähtinä

Tiedote   16.09.2021

Pasi Lampelan kirjoittama ja ohjaama komediauutuus Turvamies kuvaa kahden eri maailmaa edustavan henkilön yhteentörmäystä. Voivatko vastakohdat löytää toisensa, tarvitaanko vastakkainasettelua ylipäätään? Arena-näyttämöllä 7. lokakuuta kantaesitettävän tilannekomedian tulkkeina nähdään huikea näyttelijäkaksikko Martti Suosalo ja Katja Küttner.

Pasi Lampelan komediauutuudessa varakkaan teollisuussuvun raikulipoika Antti Granqvist (Martti Suosalo) on valmistautumassa elämänsä treffeille, kun isän palkkaama turvamies Mirka Ahonen (Katja Küttner) yllättäen saapuu paikalle ja kieltää miestä lähtemästä. Perhe on joutunut kiristyksen kohteeksi, ja myös Antin henki on vaarassa. Millaisia haasteita syntyy, kun vapauteensa rakastunut hedonisti ja ammattiylpeä turvallisuusalan asiantuntija joutuvat viettämään aikaa neljän seinän sisällä? Fyysinen etäisyys on lyhyt, henkinen taas valovuosien mittainen.

”On hauska päästä tekemään tällaista kahden näyttelijän pallottelua, jossa tärkeää ovat hyvä rytmitaju ja käänteiden tekemiset. Manun kanssa on ihana näytellä, kun hän on niin taitava, ja se on parhaimmillaan todellista flowta”, sanoo Katja Küttner ja viittaa vastanäyttelijäänsä Martti Suosaloon.

Turvamies on tyylilajiltaan karnevalistinen. Tässä lajissa on tärkeää, että näyttelijöiden välille syntyy keskinäinen leikki, Katja Küttner on sellainen koomikko, jonka kanssa kaikki on mahdollista. On ihanaa näin vanhana saada oppia nuoremmilta kollegoilta Katjalta ja Pasi Lampelalta”, Martti Suosalo sanoo.

”Aikamme vitsaus on kaiken määritteleminen yksinkertaistavien, keinotekoisten ja tahallisille väärinymmärryksille perustuvien vastakkainasettelujen kautta. Turvamiehessä tätä asetelmaa puretaan komedian keinoin ja näytetään se, että ihmiset oikeasti tarvitsevat tosiaan”, sanoo kirjailija, ohjaaja Pasi Lampela.

”Kevätkaudelle 2021 suunniteltu ensi-ilta siirtyi, ja huhtikuussa esitimme ennakkoesityksen livestriimauksena Karanteeniteatterin kautta. On aivan mahtavaa, että saamme näytelmän vihdoin ensi-iltaan myös liveyleisölle”, Lampela iloitsee.

Turvamiehen visuaalinen suunnittelija on Max Wikström, joka vastaa myös valosuunnittelusta yhdessä Paavo Kykkäsen kanssa. Äänisuunnittelija on Jaakko Virmavirta. Koreografian ovat suunnitelleet Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, ja esityksen pukusuunnittelusta vastaa työryhmä.

Pasi Lampela on opiskellut Teatterikorkeakoulussa dramaturgiaa vuosina 1994–1998 ja on sen jälkeen toiminut vapaana kirjailijana ja ohjaajana. Hän on julkaissut useita näytelmiä, novellikokoelmia ja romaaneja. Lampela on usein ohjannut näytelmiensä kantaesityksen itse, minkä lisäksi hän on ohjannut myös keskeisiä klassikkoteoksia. Hän on myös käsikirjoittanut televisiosarjoja kuten Kylmäverisesti sinun ja Virta. Lampela kuului Teatteri Jurkan taiteelliseen johtoon vuosina 2000–2014. Turvamies on Pasi Lampelan seitsemäs kantaesitys ja ensimmäinen komedia Helsingin Kaupunginteatterissa.

Katso Turvamies-trailer.

Turvamies– ensi-ilta 7.10.2021 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2
opiskelijalippu 23 € (ma-to), eläkeläislippu 43 € (ma-to), peruslippu 46 €
#turvamies @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-16. Lippupiste ma-la klo 9 – 17, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 

Sivustolta Turvallisesti teatteriin löytyvät ajankohtaiset ja päivittyvät ohjeistukset turvalliseen teatterissakäyntiin.
Lehdistökuvat löytyvät 
kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki