Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin TeaK-yhteistyö jatkuu Leea Klemolan ohjauksella

Tiedote   07.02.2022

Helsingin Kaupunginteatterin ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun keväällä 2021 alkanut yhteistyö jatkuu, ja koko vuosikurssillinen uutta näyttelijäsukupolvea ja tulevia teatteritaiteilijoita esittäytyy studio Pasilassa 23. huhtikuuta alkaen Leea Klemolan ohjaamassa näytelmässä Viggo Mortensenin hevoset.

Näytelmän lähtökohtana ja esityksen tapahtumapaikkana on Nurmijärvellä sijaitseva kurssikeskus, jossa stunt-näyttelijöiden kurssille osallistuu sekä ihmisiä, hevosia että näyttelijä Viggo Mortensen.

Leea Klemolan ja Rosa-Maria Perän valmistama käsikirjoitusrunko täydentyy valmiiksi käsikirjoitukseksi ja Klemolan ohjaamaksi teatteriesitykseksi näyttämöprosessin myötä. Keskeistä on ohjaajan, käsikirjoittajien, näyttelijäopiskelijoiden sekä muun taiteellisen työryhmän välinen yhteistyö. 

Esitys on jatkoa Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman ja Helsingin Kaupunginteatterin keväällä 2021 alkaneelle kolmivuotiselle yhteistyölle, jossa näyttelijäntaiteen kolmannen vuosikurssin opiskelijat tulevat kevääksi studio Pasilaan ja valmistavat kandiprojektinaan esityksen yhdessä koulun ulkopuolisten ammattilaisten kanssa.

Yhteistyön myötä näyttelijäopiskelijat tutustuvat oman alansa ammattilaisiin sekä näiden työtapoihin ja käytäntöihin Suomen suurimmassa teatterissa. Samalla teatteri ja yleisö saavat mahdollisuuden tutustua alan opiskelijoihin ja tulevaisuuden lupauksiin. Keväällä 2021 yhteistyön myötä valmistui Akse Petterssonin ohjaama Decamerone.

Studio Pasilassa 23. huhtikuuta ensi-iltansa saavassa Viggo Mortensenin hevoset -esityksessä näyttelevät Kate Lusenberg, Julius Susimäki, Mauno Terävä, Akseli Lehtinen, Milla Kaitalahti, Veera Anttila, Heikki Nousiainen, Ville Hilska, Juhana Hurme, Alexandra Oupornikova, Juuso Timonen ja Nana Saijets.

Lavastuksen suunnittelee Katariina Kirjavainen ja puvut Vilma Mattila. Valosuunnittelija on Jaakko Sirainen (TeaK) ja äänisuunnittelija Ville Aalto. Naamioinnin suunnittelusta vastaa Henri Karjalainen. Ohjaajan assistentti on Jussi Lankoski.

Näyttelijä, ohjaaja ja näytelmäkirjailija Leea Klemola aloitti työnsä teatterinäyttelijänä, mutta hänet muistetaan myös monista suomalaisista elokuvista kuten Pelon maantiede, Neitoperho ja Kerron sinulle kaiken. Klemola on ohjannut näytelmiä mm. Kuopion kaupunginteatteriin, Tampereen Teatteriin ja viimeksi Q-Teatteriin näytelmän Minä, Askartelija (2021), jonka hän niin ikään kirjoitti yhdessä Rosa-Maria Perän kanssa. Klemola on palkittu useilla suomalaisilla teatteri- ja elokuva-alan palkinnoilla sekä Pro Finlandia -mitalilla. Helsingin Kaupunginteatterissa Klemola vierailee nyt ensimmäistä kertaa.

Viggo Mortensenin hevoset -ensi-ilta 23.4.2022 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: opiskelijalippu 15 € (ma-to), eläkeläislippu 27 € (ma-to), peruslippu 30 €

#viggomortenseninhevoset #hktfi #uniarts #taideyliopisto #teatterikorkeakoulu

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippupiste ma-la 9-21, su 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan huolella turvallisuusohjeisiimme Turvallisesti teatteriin -osiossamme.

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki, www.hkt.fi