Saavutettavuustyökalut

Keväältä koronan vuoksi peruuntunut tanssiteos Kaksivärinen fuuga saa odotetun ensi-iltansa

Tiedote   21.09.2020

 

Maaliskuulta koronaepidemian vuoksi peruuntunut Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteinen tanssiteos Kaksivärinen fuuga saa ensi-iltansa 12. lokakuuta, ja teos saa kaikkiaan neljä esitystä loka-marraskuussa 2020 studio Pasilassa.

Odotan innolla ensi viikkoa, kun harjoitukset jatkuvat ja voimme tanssijoiden kanssa palata esityksen äärelle. Kaikki oli viittä vaille valmista, kun maaliskuun ensi-ilta peruuntui. Teos on muhinut mielissämme ja kehoissamme ja olen varma, että löydämme siitä nyt uusia ulottuvuuksia ja tasoja. On mahtavaa päästä poikkeusajan jälkeen live-esitysten pariin ja kohtaamaan yleisön kanssa. Toivon todella, että syksyn kuluessa voisimme palata normaalitilaan, olisi esityksiä ja yleisö uskaltaisi tulla niitä katsomaan”, sanoo koreografi Carl Knif.

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteisen Kaksivärinen fuuga  -tanssiteoksen nimi viittaa Dmitri Šostakovitšin pianolle säveltämiin preludeihin ja fuugiin, joihin koreografi Carl Knif viehättyi heti ensimmäisellä kuuntelukerrallaan 10 vuotta sitten. Uudessa koreografiassaan Knif pääsee vihdoin yhdistämään ihailemansa Šostakovitšin musiikin ajattoman kauneuden, ankaruuden ja tarkan muotokielen tanssijoiden rikkaaseen ilmaisuun.

Kaksivärinen fuuga -teoksessa olen löytänyt itselleni uuden ja raikkaan näkökulman liikkeeseen ja koreografiaan. Tavoitteena on ollut löytää tuore tapa lähestyä musiikkia sekä leikkisämpi ote ja rönsyilevämpi kieli koreografiaan. Että sen ei tarvitse olla niin sidottua muotoon tai tiettyyn estetiikkaan. Upeat tanssijat ja Šostakovitšin voimakas musiikki kuljettavat teosta villin ja hulvattoman sekä tarkan ja harkitun ilmaisun välillä. Musiikin rönsyilevä luonne ja moninaiset teemat ovat inspiroineet minua leikkiin teatteritilan ja siihen liittyvien esineiden kanssa”, Knif kuvaa teostaan.

Kaksivärisen fuugan seitsenhenkinen esiintyjäkaarti koostuu Helsinki Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn virtuoosimaisista tanssijoista. Teoksessa tanssivat Jonna Aaltonen, Jyrki Kasper, Pekka Louhio, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Anna Stenberg ja Eero Vesterinen.

Valosuunnittelusta ja skenografiasta vastaa William Iles. Pukusuunnittelija on Karoliina Koiso-Kanttila, ja äänisuunnittelijaon Janne Hast. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen.

Katso Kaksivärinen fuuga -traileri täällä.

Taiteilijatapaaminen ja keskustelutilaisuus Kaksivärinen fuuga -esityksen yleisölle 26.10.2020 esityksen jälkeen. Tilaisuuden vetää tanssikirjoittaja ja tanssin tutkija Tiina Suhonen. Keskustelemassa ovat koreografi Carl Knif ja teoksen tanssijoita ja taiteellisia suunnittelijoita.

Tiedotetta päivitetty 24.9.2020

Kaksivärinen fuuga -ensi-ilta 12.10.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 15,50 € – 31 € (sis. pm)
#kaksivärinenfuuga @hktfi @HelsinkiDanceCo @carlknif_company #helsinkidancecompany #carlknifcompany

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi, www.carlknifcompany.com

Sivustolta Turvallisesti teatteriin löytyvät ajankohtaiset ja päivittyvät ohjeistukset turvalliseen teatterissakäyntiin.
Lehdistökuvat löytyvät 
kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki