Saavutettavuustyökalut

Mukavaa matkaa on vauvojen oma teatteriesitys Helsingin Kaupunginteatterissa

Tiedote   16.05.2022

Helsingin Kaupunginteatteri toi ensimmäisen sylivauvoille suunnatun esityksensä Mukavaa matkaa!  ohjelmistoonsa ensin osana helsinkiläisvauvoille ja heidän lähiaikuisilleen tarjottavaa Kulttuurin kummilapset -hanketta syksyllä 2021. Elokuusta 2022 alkaen kummilasten suosikkiesityksestä pääsevät nauttimaan myös kaikki muut sylivauvat aikuisineen.

Mukavaa matkaa! on Kaupunginteatterin kaikkien aikojen ensimmäinen vauvateatteriesitys, ja olemme saaneet siitä upeaa palautetta Kulttuurin kummilapset -yleisöltä. On ollut huikeaa olla mukana vauvan ensimmäisessä teatterikokemuksessa, ja hienoa että saamme esitykselle kaikille avoimia näytöksiä ja näin uusia pieniä katsojia”, sanoo Mukavaa matkaa! -esityksen ohjaaja Jenny Jumppanen.

Pienen näyttämön lämpiössä esitettävän vauvateatteriesityksen käsikirjoituksesta vastaavat Sanna Niemeläinen ja Jenny Jumppanen. Rooleissa nähdään Leena Rapola ja Marjut Toivanen sekä muusikko Annika Venäläinen.

Mukavaa matkaa! kertoo matkustajasta (Marjut Toivanen) joka on nallensa kanssa lähdössä Suomenlinnasta kohti esityspaikkaa. Kulkuneuvoinaan hänellä on perihelsinkiläiset keinuva Suomenlinnan lautta, koliseva ratikka ja unettava bussi. Apunaan hänellä on konduktööri (Leena Rapola), joka tuntee kaupungin ja sen liikennevälineet kuin omat taskunsa – joita on monta! Katsojat pääsevät mukaan matkantekoon, ja esityksessä hämmästellään teatterin taikaa sekä tutkiskellaan vauvan ja aikuisen varhaista vuorovaikutusta yhdessä.

Mukavaa matkaa! on vauvan ja aikuisen yhteinen elämys. Tämä esitys nautitaan maailman parhaalta paikalta – oman aikuisen sylistä. Jokaisessa esityksessä on tilaa 15 sylivauvalle lähiaikuistensa kanssa.

Syyskauden ensimmäiset 18 esitystä toteutetaan pienen näyttämön lämpiössä 24. elokuuta alkaen.

Mukavaa matkaa! esitykset 24.8.2022 alkaen Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5)

Liput: sylivauva + aikuinen 21 € tai sylivauva + kaksi aikuista 34 €
#mukavaamatkaa @hktfi

 

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää. Tutustuthan huolella turvallisuusohjeisiimme Turvallisesti teatteriin -osiossamme.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki, www.hkt.fi